Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Porkkana-sipulimuffinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muffinit ovat terveellisempi vaihtoehto rasvaisille pasteijoille. Tällä ohjeella voit tehdä myös matalan suolaisen porkkanakakun (irtopohjavuokaan). Kypsän kakun voi halutessa koristella esim. porkkanamehulla ja täyttää tuorejuustolla.

n. 15 kpl

  • 3 dl pikakaura+kuitu hiutaleita (Myllyn Paras)
  • 2 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 tl rakuunaa (tai tuoretta yrttiä)
  • 2 porkkanaa raasteena (n.150 g)
  • 1 iso sipuli (100 g pakastesipulia)
  • tai 1-2 paprikaa kuutioina
  • n. 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 rkl hunajaa (juoksevaa)
  • ½ dl öljyä
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Mikäli et pidä sipulista, voit käyttää enemmän porkkanaraastetta. Lisää muut aineet sekaan. Jaa taikina muffinivuokiin tai muffinipellille ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 20 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset muffinit