Mainos

Raparperi-kookosmuffinit

Makea kookos pehmentää raparperin kirpeyttä. Näitä muffineja voi muunnella sadon mukaan, rapaperin tilalle voi käyttää mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, kirsikkaa tai puolukkaa.

Ainekset

  • Noin 8 isoa tai noin 16 pientä paperivuokaa

Ainekset

  • 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 3 dl ohuita raparperiviipaleita
  • 1 dl kookoskermaa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 100 g juoksevaa margariinia(n. 1,2 dl)
  • 1 dl kookoshiutaleita

Ainekset

  • 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 100 g juoksevaa margariinia (pullo)
  • (1 dl appelsiinituoremehua)

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin juoksevaa margariinia, mutta sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Jaa taikina isoihin muffinivuokiin (esim. muffinipellille tai silikonisiin vuokiin) tai käytä pienempiä paperi- tai foliomuffinivuokia.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen muffinien koosta.

VINKKI: Paista samalla uunissa helposti valmistuvat pakasteena valmiina myytävät kevyet piiraat. Näin saat kahvipöytään sekä suolaista että makeaa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!