Raparperi-kookosmuffinit
Makea kookos pehmentää raparperin kirpeyttä. Näitä muffineja voi muunnella sadon mukaan, rapaperin tilalle voi käyttää mansikkaa, mustikkaa, vadelmaa, kirsikkaa tai puolukkaa.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Noin 8 isoa tai noin 16 pientä paperivuokaa
Ainekset
- 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 3 dl ohuita raparperiviipaleita
- 1 dl kookoskermaa
- 2 kpl kananmunaa
- 100 g juoksevaa margariinia(n. 1,2 dl)
- 1 dl kookoshiutaleita
Ainekset
- 3½ dl erikoisvehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl kermaa
- 2 kananmunaa
- 100 g juoksevaa margariinia (pullo)
- (1 dl appelsiinituoremehua)
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin juoksevaa margariinia, mutta sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.
Jaa taikina isoihin muffinivuokiin (esim. muffinipellille tai silikonisiin vuokiin) tai käytä pienempiä paperi- tai foliomuffinivuokia.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-25 minuuttia riippuen muffinien koosta.
VINKKI: Paista samalla uunissa helposti valmistuvat pakasteena valmiina myytävät kevyet piiraat. Näin saat kahvipöytään sekä suolaista että makeaa.
Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka