Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sieni-tomaattimuffinit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suolaiset muffinit ovat maukkaita ja ruokaisia tarjottavia ja sopivat mainiosti alkusyksyn pimeneviin iltoihin.

Ainekset

  • 10-20 kpl koon mukaan

Ainekset

  • 2 dl Myllyn Paras Sämpyläjauhoja
  • 2 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl roseepippuria
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 2 tl rakuunaa
  • 200 g ryöpättyjä/valutettuja sieniä, esim. kantarelleja, mustia torvisieniä tai suppilovahveroita (tai 20 g /1 dl kuivattua sienirouhetta)
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja pieninä kuutioina
  • 1 rasia (100 g) kantarellituorejuustoa
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • 1 dl maitoa tai kasvis- tai sienilientä tai tuoremehua
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl öljyä/aurinkokuivattujen tomaattien säilöntälientä

Valmistusohje

Suolaiset muffinit sopivat vaikkapa rapujuhliin vatsan täytteeksi tai muuten suolaiseksi palaksi illanistujaisiin. Voimakkaan makuiset sienet antavat eniten sienen makua muffineihin. Kantarellin tai muun vastaavan sienen makuinen tuorejuusto on sopivin tähän reseptiin.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muut aineet joukkoon. Mikäli käytät taikinaan kuivattua sienirouhetta, lisää taikinaan yksi ylimääräinen dl kasvislientä, maitoa tai omenatuoremehua. Lusikoi taikina muffinivuokiin tai -pellille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla 15-20 min muffinien koon mukaan.

VINKKI: Saat maidottomia muffineja, kun käytät ohjeeseen tuorejuuston ja kerman sijaan yhteensä 3 dl kookosmaitoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset muffinit