Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Aamiaismuffinit

Julkaistu 16.01.2014 11:51

Savukinkun tilalle käyvät muutkin savunmakuiset tuotteet: savukalat, savustettu kalkkuna tai savujuustokuutiot.

noin 12 kpl

  • 3 dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
  • 1½ dl Myllyn Paras Pikakaura+Kuitu Hiutaleita
  • 1 tl hienonnettua mustapippuria
  • 1-2 rkl hienonnettua tuoretta rosmariinia
  • (½ tl suolaa)
  • 150 g savukinkkua tai meetvurstia
  • 1 punasipuli
  • 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 200 g maitorahkaa (1 tlk)
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 tl soodaa
  • 2 munaa

Valmistusohje

Sekoita kuivat aineet keskenään. Suikaloi kinkku, sipuli ja tomaatit. Paahda sipulit. Lisää ne taikinaan ja samaten kaikki muut aineet sekaan. Lusikoi taikina isoihin muffinivuokiin tai -pellille (voitele tarvittaessa) ja paista 200-asteisen uunin toisiksi alimmalla tasolla 15–25 min muffinien koosta riippuen.

VINKKI: Savukinkun tilalle käyvät muutkin savunmakuiset tuotteet: savukalat, savustettu kalkkuna tai savujuustokuutiot.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Suolaiset muffinit