Aku Louhimies: Tavoitteena maailmanvalloitus

Ohjaaja esittelee uusimpia elokuviaan Vuosaarta ja 8-Palloa ympäri maailmaa.

Elokuvaohjaaja Aku Louhimies palasi juuri Göteborgin elokuvafestivaaleilta, joilla hän esitteli kahden viikon päästä ensi-iltaan tulevaa 8-Pallo-elokuvaansa. Seuraavaksi matka jatkuu Berliinin elokuvajuhliin ja myöhemmin keväällä vielä Vuosaaren tiimoilta Pariisiin, Yhdysvaltoihin ja Meksikoon. Aikaisemmin tänä vuonna hän oli Los Angelesissa.

– Tavoitteenani on se, että elokuvat menestyvät maailmalla. Arvostelut ovat ainakin olleet ihan hyviä ja suomalainen elokuva on nyt muutenkin hyvässä nousussa. Olen huomannut, että ulkomailla kiinnostavat usein vähän erilaiset elokuvat kuin taas Suomessa, Louhimies toteaa.

Huumemaailmaan sijoittuvan 8-Pallon traileri valottaa katsojille synkkää ja karua maailmaa, väkivaltaa, tuskaa ja epätoivoa. Louhimies kertookin törmänneensä ulkomailla myös yllättäviin kysymyksiin synkkää suomalaista sielunmaisemaa esittelevistä elokuvistaan.

– Venäjällä minulta kysyttiin, että miten Suomessa suostutaan rahoittamaan näin epäpatrioottisia elokuvia. Vastasin, että meillä kulttuuriin kuuluu, että osaamme suhtautua itseemme myös kriittisessä valossa. Siinä mielessä hyvinvointiyhteiskunta on tominut. Mutta eiväthän Vuosaari ja 8-Pallo varsinaisesti mitään matkailumainoksia ole, Louhimies naurahtaa.

Viime viikonloppuna vietetyssä Jussi-gaalassa Vuosaari kahmi ehdokkuuksia lähes kaikkissa kategorioissa, mutta jäi lopulta ilman palkintoja.

– En ole kovin pettynyt, koska minulla on jo kolme Jussia. Olemme tehneet hienon elokuvan, josta olen hyvin ylpeä, Louhimies vannoo.

8-Pallon ensi-ilta on 22. helmikuuta. Elokuvan rooleissa nähdään muun muassa Jessica Grabowsky, Mikko Leppilampi, Pirkka-Pekka Petelius ja Eero Aho.

(MTV3–KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat