Asunnonomistaja, vältä remonttiriidat näillä vinkeillä

Älä osta sikaa säkissä, kun teet remonttia. Remontti sujuu sutjakkaammin, kun pelisäännöt ovat selvillä ja sopimus kunnossa.

Remontti on iso urakka, josta voi jäädä paha maku suuhun, jos asiat eivät etene mallikkaasti. Vältä yleisimmät remonttivirheet näillä Urakkamaailman kokoamilla vinkeillä.

Tee kirjallinen sopimus

Tee urakoitsijan kanssa aina kirjallinen sopimus remontista. Erilaiset remontoimiseen liittyvät riidat kuormittavat kuluttajavirastoa yhä enemmän ja yksi tärkeimmistä syistä on kirjallisen sopimuksen puute.

Yritä sisällyttää sopimukseen mahdollisimman paljon asioita. Monesti remontin jälkeinen siivous on aiheuttanut yllätyksiä, kun remontin tilaaja on kuvitellut remontin hinnan sisältävän myös siivouksen ja jätteiden poiskuljetuksen. Myös remontin aikataulusta on hyvä sopia kirjallisessa sopimuksessa.

Tarkista urakoitsijan rekisterit

Varmista että valitsemasi urakoitsija kuuluu arvonlisä-, ennakonperintä- ja kaupparekisteriin. Näin varmistat, että saat kotitalousvähennyksen remonttiisi. Kotitalousvähennys on huomattava alennus remontin työosuudesta.

Ilmoita taloyhtiön hallitukselle

Jos asut taloyhtiömuotoisessa asumuksessa, muista ilmoittaa tulevista remonteistasi taloyhtiön hallitukselle. Myös yllättävän pienistä remonteista, kuten lattiaremonteista, joutuu nykyään ilmoittamaan taloyhtiön hallitukselle.

Hanki rakennuslupa

Kiinteistön tai talon korjaukseen vaaditaan monesti rakennusviranomaisen lupa. Tulevan paperityön määrä riippuu remontin laajuudesta ja myös paikkakunnasta. Perusparannukseen vaaditaan poikkeuksetta aina rakennuslupa.

Vaadi urakoitsijalta referenssit

Pyydä urakoitsijalta referenssejä aiemmista vastaavankaltaisista remonteista. Aiemmat asiakaskokemukset remonteista ovat kullanarvoisia ja niitä kannattaa kysellä läpi.

Lähde: Urakkamaailma.fi

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat