HS: Henriksson ei tiennyt, että on toinenkin nikotiinipusseja valmistava yritys: "Minuakin ihmetyttää"

Keskelle nikotiinipussikohua joutunut RKP:n entinen puheenjohtaja ja ministeri kiistää HS:lle, että olisi suosinut yritystä sen paikkakunnan takia.

RKP:n entinen puheenjohtaja ja ministeri Anna-Maja Henriksson myöntää Helsingin Sanomille ajaneensa lakiin yhden, pietarsaarelaisen, nikotiinipussitehtaan "aikuisten makuja".

Henriksson sanoo  haastattelussa, että hän keskusteli kyseisen yrityksen kanssa syksyllä 2023 tulevasta lakiesityksestä nikotiinipusseihin littyen, mutta kiistää sen, että yritystä olisi suosittu sen paikkakunnan takia. 

Helsingin Sanomat uutisoi tiistaina, että pietarsaarelaisen Strengbergs Habit Factoryn valmistamia nikotiinipussimakuja lisättiin sallittujen makujen listalle lakiesitykseen nimenomaan RKP:n aloitteesta. 

Tuolloin, keväällä 2024, puoluetta johti pietarsaarelainen Anna-Maja Henriksson.

Henriksson sanoo nyt HS:lle, ettei tiennyt toisen saman alan yrityksen olemassaolosta.

– Nyt kun on tullut esiin, että on toinenkin, minuakin ihmetyttää, että ei ministeriön puolesta ole nostettu muita esimerkkejä pöydälle. Olen ollut hyvässä uskossa, Henriksson sanoo HS:lle.

Hänen mukaansa keskustelu nikotiinipusseista on lähtenyt nyt "käsittämättömälle laukalle".

Entinen ministeri ei kuitenkaan vastaa HS:lle siihen, ohjeistiko Henriksson itse erityisavustajaansa viemään ratkaisevan listan nikotiinipussien makuvaihtoehdoista kokoukseen.

Adlercreutz: Vaikutelma itsessään on jo huono asia

Nykyinen RKP:n puheenjohtaja AndersAdlercreutz sanoi aiemmin MTV Uutisille, että kyseisen asian päätöksenteosta tarvitaan listätietoja.

– Jos syntyy vaikutelma siitä, että yksi yritys on pystynyt vaikuttamaan lainsäädäntöön, se ei tietenkään ole hyvä asia. Nyt en itse ollut näissä neuvotteluissa mukana. Anna-Maja Henriksson on sanonut, että näin ei ole. Vaikutelma itsessään on jo tietenkin huono asia, Adlercreutz sanoi MTV Uutisille.

Lue myös:

    Uusimmat