Englannin 100 miljoonan mies haukuttiin lyttyyn: "Hyödytön!"

Hollannin maajoukkuelegenda Rafael van der Vaart lyttäsi Englannin keskikenttämies Declan Ricen sunnuntain EM-finaalitappion jälkeen. Myös Jude Bellingham sai osansa rapaa.

Van der Vaart leimasi Ricen tylysti "hyödyttömäksi". Entisen Tottenham-tähden mielestä 25-vuotias ei ollut lainkaan sen 100 miljoonan punnan arvoinen pelaaja, mitä Arsenal hänestä maksoi ostaessaan Ricen viime kesänä West Hamista.

– 100 miljoonaa puntaa Declan Ricesta... Mitä hän edes tekee? kysyi Van der Vaart hollantilaisen TV-kanavan NOS:n asiantuntijana.

– Hän tulee hakemaan palloa vain syöttääkseen sen takaisin (keskuspuolustaja) John Stonesille.

Rice uurasti täydet minuutit jokaisessa EM-ottelussa. Espanjaa vastaan hän sai 40 yrittämästään syötöstä 31 omille, mutta vain kuusi löysi tiensä hyökkäyskolmannekselle.

– Hän on hyödytön! Jos olet todella 100 miljoonan punnan arvoinen, sinun pitäisi pystyä pelaamaan palloa myös eteenpäin, Van der Vaart ärähti.

Hollantilaislegenda kyseenalaisti myös Bellinghamin roolin Englannin kymppipaikalla. 41-vuotias Van der Vaart itse pelasi huippu-uransa samalla tontilla.

– Jude Bellingham ei ole sellainen pelaaja, joka on kymppipaikalla pehmeiden kosketustensa takia. Hän on vain vahva kaveri, joka jaksaa pelata 90 minuuttia, van der Vaart vähätteli.

– Numero 10 hänen selässään on kyseenalainen. Toki hän voi käyttää numeroa 10, mutta minulle hän ei ole kymppipaikan pelaaja.

Lue myös:

    Uusimmat