Hurjaa puhetta: Jürgen Klopp Englannin peräsimeen?

Englannin maajoukkuelegenda Gary Lineker on kehottanut maan jalkapalloliittoa FA:ta tekemään kaikkensa palkatakseen entisen Liverpool-managerin Jürgen Kloppin Gareth Southgaten tilalle.

Southgaten tulevaisuus Englannin peräsimessä on vaakalaudalla sen jälkeen, kun maajoukkue kärsi sydäntä särkevän 1–2-tappion Espanjalle EM-kisojen finaalissa sunnuntaina.

53-vuotias Southgate on johdattanut Englannin neljään arvoturnaukseen, mutta pokaali on jäänyt joka kerta haaveeksi. Hänestä on tullut ensimmäinen päävalmentaja, joka on hävinnyt kaksi finaalia EM-kisojen historiassa.

– Olen melko vakuuttunut siitä, että [Southgate lähtee], entinen englantilaishyökkääjä Lineker sanoi Rest is Football -podcastissa.

– Hän on ollut oikea henkilö yhdistämään kansakuntaamme, ja nyt on ehkä aika jollekin muulle, jolla on modernimpi ja hyökkäävämpi jalkapallotyyli. Mielestäni peli on mennyt pois siitä, että menestyy olemalla vain puolustava joukkue.

Southgate sanoi sunnuntaina, ettei hän aio kiirehtiä päätöksensä kanssa, vaikka Englannin jalkapalloliitto haluaisi tiettävästä pitää hänestä kiinni.

Linekerin mukaan Englannin jalkapalloliiton olisi kuitenkin käännettävä katseensa yhden vapailla markkinoilla olevan huippuluotsin suuntaan.

– Valitako tilalle joku englantilainen? Tarjolla on oikeastaan vain (Newcastlen manageri) Eddie Howe. Mainitsimme myös Frank Lampardin, joka saisi joukkueessa kunnioitusta, Lineker pyöritteli.

– Mutta ettekö tekisi kaikkenne Jürgen Kloppin takia? Klopp on työtön ja olisi nyt saanut vähän lepoa, Lineker kehottaa.

Klopp lähti Liverpoolista viime kauden lopussa ja sanoi ottavansa vuoden tauon valmentamisesta vietettyään yhdeksän vuotta Anfieldilla.

Saksalaisluotsi voitti Liverpoolin peräsimessä muun muassa Valioliigan mestaruuden, Mestarien liigan sekä useamman cup-pokaalin

Lue myös:

    Uusimmat