Espressolla maustettu Crème Brûlée ja hyvää kahvia

Espressolla maustettu Crème Brûlée (4 annosta)

  • 2 dl kermaa
  • 0,5 dl maitoa
  • pala vaniljatankoa
  • 2 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • Lisäksi:
  • 1 espresso
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 keltuainen

Sekoita kaikki ainekset paksupohjaisessa kattilassa ja kiehauta. Älä vatkaa liikaa, jottei massaan muodostu liikaa vaahtoa. Jäähdytä. Vatkaa joukkoon kaksi keltuaista.Vatkaa toisessa kulhossa espressoon sokeri sekä keltuainen. Yhdistä massat ja kaada esim. kahvikuppeihin. Kypsennä 90 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia ja jäähdytä. Nosta kupit sitten jääkaappiin ja anna levähtää yön yli. Ennen tarjoilua ripottele brûléen pinnalle hienoa sokeria ja paahda pinta kauniin kullan ruskeaksi uunissa grillivastusten alla.

Jäämocha (1 annos)

  • 1 tuplaespresso
  • 1,5 dl maitoa
  • 3 cl suklaa kastiketta
  • jääpaloja

Valuta espresso. Mittaa suklaakastike, jääpalat ja maitoa isoon lasiin. Kun espresso on valmis, kaada se maidon päälle ja sekoita nopeasti. Nauti pillillä.

Frappe (1 annos)

  • 1 tuplaespresso
  • 1,5 dl maitoa
  • sokeria maun mukaan
  • tai 2 cl makusiirappia
  • jäämurskaa

Valuta espresso. Jos käytät sokeria makeutuksena, lisää sokeri espressoon ja sekoita. Mittaa jäämurska ja maito blenderiin (lisää tässä vaiheessa makusiirappi, jos käytät sitä makeutukseen). Kaada päälle myös espresso ja käynnistä blenderi. Kun juoman rakenne on tasainen, kaada se korkeaan lasiin ja nauti pillillä.

Reseptit: Lari Järnefelt

Lue myös:

    Uusimmat