Gluteenittomat teeleivät ja kasvispiirakka 6.9.1999

Toimittaja Kati Nappa

Gluteenittomat teeleivät


2 dl tattarihiutaleita
2 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
50 g voita tai margariinia
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja sulatettu rasva. Nosta taikina nokareina pellille leivinpaperin päälle ja paina litteiksi jauhotetuin käsin. Koristele taikinapyörällä. paista 200 asteessa 10-15 min. Tarjoa lämpiminä.

Kasvispiirakka

Pohja:


5 dl gluteenitonta jauhoseosta
150 g voita tai marg.
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 prk kermaviiliä
Nypi rasva ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja suola. Lisää taikinaan lopuksi kermaviili ja levitä taikina leivinpaperille uunipellille.

Täyte:


1 rkl öljyä
1 l raastetta (keräkaalia, porkkanaa, purjoa, kurkkua tai kesäkurpitsaa)
3 dl kypsää riisiä
2 dl juustoraastetta
1/2 dl ruokakermaa
1 tl oreganoa
1 tl sitruunapippuria
1/2 tl timjamia
ripaus suolaa
Leikkaa purjo renkaiksi ja raasta muut kasvikset. Kuullota kasarissa ja anna hautua pehmeäksi välillä sekoittaen. Lisää joukkoon riisi, mausteet, juustoraaste ja kerma ja levitä seos taikinan päälle. Paista 200 asteessa uunin alaosassa 15-20 min.
Voit valmistaa leivonnaiset käyttämällä gluteenittoman jauhoseoksen asemesta vehnä- tai sämpyläjauhoja.

Lue myös:

    Uusimmat