Hääsuunnittelijan vinkit houkuttelivat häät.fi-osastolle

Lue hääsuunnittelija Eija Holmbergin vinkit vieraslistan laatimiseen sekä hääbudjetin ja hääpäivän ohjelman suunnitteluun.

Häät&Rakkaus-messujen kävijät pääsivät tapaamaan hääsuunnittelija Eija Holmbergia upealla häät.fi-osastolla. Hääsuunnittelija opasti vieraslistan ja hääbudjetin laatimisessa sekä hääpäivän ohjelman suunnittelussa.

Hääbudjetin suunnittelu

• Budjetti on suoraan verrannollinen henkilömäärään
• Ruoka ja juoma ovat suurimmat menoerät budjetissa
• Buffet ruokailut pitopalveluilla tilattaessa maksavat noin 25-35 euroa ja ravintoloissa juomineen 60-80 euroa.
• Budjetti kannattaa laatia ihan excel taulukkoon, valmiitakin pohjia löytyy
• Listataan kaikki hankinnat
• Budjetti kannattaa tehdä liian väljäksi enemmin kuin liian tiukaksi
• Tarjouksia kannattaa aina pyytää useammalta palvelun tarjoajalta, hinnat vaihtelevat
• Alennusmyyntejä kannattaa hyödyntää
• 100 henkilön häiden budjetti on noin 5000-8000 euroa
• Hintaa saa nostettua ohjelmapalveluilla jne.

Vieraslistan laatiminen

• Hääpari päättää ketkä haluaa häihinsä
• Ei kannata kantaa huolta siitä, että pitääkö se kumminkaiman kaima kutsua vai ei
• Ohjenuorana voisi olla vaikka, että jos et ole heihin yhteydessä kuin kerran vuodessa niin ei tarvitse kutsua
• Avecit kutsutaan silloin jos pari on seurustellut pitkään esim. puolivuotta tai jos seuralainen on esitelty vanhemmille
• Lapset - usein lapsia ei kutsuta eli voi järjestää vain aikuisten juhlan
• Eronneet vanhemmat kutsutaan uusien puolisoiden kanssa. Heidät sijoitellaan eri pöytiin hääjuhlassa, niin vältytään kiusallisia tilanteita

Hääpäivän ohjelman suunnittelu

Suunnittelu kannattaa aloittaa ajoissa ja heti aamusta. Kampaajat, meikit, hääpaikan koristelut, kukkien noutamiset, plaseeraukset jne. pitää aikatauluttaa, jos niitä ei voi tehdä ennen hääpäivää. Tietysti pitää yrittää delegoida mahdollisimman paljon, jotta itselle jäisi aikaa keskittyä itse hääpäivän viettämiseen. Lounastakaan ei kannata unohtaa.

15.00 Vihkimistilaisuuteen pitää varata noin 20-30 minuuttia, riippuen onko tilaisuudessa musiikkisesityksiä tai muuta ohjelmaa

15.30 Hääparin valokuvaukseen varataan noin 30-45 min

Vieraat siirtyvät hääpaikalle

16.00 Vieraat saapuvat hääpaikalle, riippuu tietysti välimatkasta

Kun hääpari on valokuvauksessa voi vieraille tarjota juotavaa ja naposteltavaa, toki aika kuluu lahjojen viemisessä, nenän puuteroinnissakin ja tietysti istumapaikkojen etsimisessä.

16.15 Onnitteluihin 100 henkilöllä menee noin puolituntia

16.45 Siirrytään pöytiin, seremoniamestari/ bestman kertoo käytännön järjestelyistä

17.00 Hääateria, Buffet 100 henkilöllä, pitää varataan noin 1,5 h, nuoret vieraat syövät nopeammin ja varttuneemmalle väelle pitää varata enemmän aikaa

Ruokailun loppupuolella morsiamen isän ja sulhasen isän puheet, max 15 yhteensä.

18.30 Pidetään pieni tauko, jotta saadaan astiat kerättyä ja kattaukset vaihdettua

19.00 Hääkakkuun ja kahviin varataan noin 1h

Kun kaikki ovat saaneet kahvit ja kakut tulee kaasojen, bestmanin ja sulhasen kiitospuhe.

20.00-20.15 Häätanssi/ valssi, Bändi soittaa 3 x 45 minuuttia, tauoilla heitetään morsiuskimppua ja sukkanauhaa, leikitään hääleikkejä tai järjestetään jotain muuta ohjelmaa. Paikalle voi kutsua taikurin, stand up koomikon, drag queenin, tanssijoita tai voi koota kuvista vaikka powerpoint shown.

22.00 Iltapala

(MTV3 Helmi)

Lue myös:

    Uusimmat