Itämaiset kalapihvit ja nopea kasviswokki 5.9.2000

Toim. Ari Malmberg

Itämaiset kalapihvit


n. 500 g vaaleaa kalaa
(esimerkiksi pakasteseitä sulatettuna)
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tuore chili tai chilipulveria
pala tuoretta inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl limetin tai sitruunan mehua

Leikkaa kala paloiksi ja hienonna kaikki aineet tehosekoittimessa. Muotoile syntyneestä taikinasta pihvejä, joiden halkaisija on noin 5 cm. Paista kalapihvit paistinpannulla. (Muista, ettei pannu saa olla liian kuuma.) Tarjoa kalapihvejä kasviswokin kanssa.

Nopea kasviswokki


1 porkkana
1 paprika
1 kesäkurpitsa pala kurkkua
1 valkosipulin kynsi pala tuoretta inkivääriä
1 rkl öljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl limetin tai sitruunan mehua
1 tl sokeria tuoretta basilikaa ja korianteria
1-2 pkt nuudeleita (60-120 g)

Leikkaa porkkana, paprika, kesäkurpitsa ja kurkkupala ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipuli ja inkivääri. Kuumenna paistinpannulla öljy ja lisää hienonnettu valkosipuli ja inkivääri. Lisää kasvikset kypsymisjärjestyksessä. Älä paista kasviksia pehmeiksi. Mausta soijalla, limetin mehulla ja sokerilla. Kiehauta nuudelit ja lisää ne kasviseokseen. Koristele basilikalla ja korianterilla.

Lue myös:

    Uusimmat