Jari-Matti Latvala teki paljastuksen Kalle Rovanperän sopimuksesta: "Emme voi pakottaa häntä"

Kalle Rovanperä kaasuttelee Chilen MM-rallin voittoon – jää täpärästi Power Stagen pohjista 2:39
Kalle Rovanperä ajoi viime viikonloppuna voittoon Chilen MM-rallissa. Toyota saavutti kisasta täydet 55 pistettä ja puolitti Hyundain MM-johdon

Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan kommentit Dirtfish-sivustolle vihjaavat, että Kalle Rovanperää ei välttämättä nähdä MM-rallin lähtöviivalla ennen tammikuista Monte Carlo -rallia – ellei sitten Rovanperä itse päätä toisin.

Vuosina 2022–2023 maailmanmestariksi kruunattu Rovanperä jättäytyi täksi kaudeksi osa-aikaiseksi kuljettajaksi. Hän vahvisti elokuun alussa MTV Urheilulle pelaavansa ensi kaudella MM-sarjaan taas täydellä ohjelmalla.

Rovanperä on tänä vuonna ajanut 11 osakilpailusta seitsemän. Vyöllä on neljä voittoa ja kolme keskeytystä, jotka kaikki sattuivat rallin kärkipaikalta.

Kauden toisksi viimeinen osakilpailu ajetaan Keski-Euroopan asfalttiteillä 17.–20. lokakuuta, ja vaikka pääluokassa on mukana neljä Toyotaa, Rovanperää kisassa ei tulla näkemään, vaikka – kuten Sébastien Ogier aiemmin paljasti – kisa kuuluikin hänen alkuperäiseen ohjelmaansa tälle kaudelle.

– Meillä oli Kallen kanssa sopimus tietystä määrästä ralleja tälle kaudelle, ja hän hyppäsi mukaan ja kilpaili Puolassa, Latvala sanoi.

Tuo kisamäärä on siis seitsemän.

– Suunnitelma oli tuoda Kalle Keski-Eurooppaan, mutta meidän täytyi vaihtaa tämä kisa Puolaan, eikä se (Rovanperän ajaminen Keski-Euroopassa) ole mahdollista.

– Hän on ajanut maksimimäärän kisoja (sopimuksestaan), ja me emme voi pakottaa häntä ajamaan.

Näiden puheiden perusteella se, nähdäänkö Rovanperää myöskään 21.–24. marraskuuta Japanissa ajettavassa kauden viimeisessä osakilpailussa, on kiinni kuljettajasta itsestään.

Voisi kuvitella, että Toyota haluaa saada kotikisaansa mukaan kaikki kuljettajansa, varsinkin kun talli on valmistajien MM-sarjassa tällä hetkellä 17 pisteen takamatkalla Hyundaihin nähden.

Valmistajien mestaruus ei missään tapauksessa ratkea vielä Keski-Euroopassa, jos kolmikosta Ogier–Elfyn EvansTakamoto Katsuta vähintään kaksi selviää maaliin saakka.

Kahtena viime vuotena Toyota on varmistanut kaikki mestaruudet jo hyvissä ajoin ennen kauden viimeistä osakilpailua, mutta tallin kaikki kuljettajat nähtiin silti molemmilla kerroilla Japanissa.

Tänä vuonna ilmoittautuminen Japanin MM-ralliin päättyy maanantaina 21. lokakuuta eli noin vuorokausi kauden toiseksi viimeisen osakilpailun päättymisen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat