Jopa kymmenittäin epäiltyjä venäläisvakoojia yritti päästä olympialaisiin

Pariisin kesäolympialaiset käynnistyvät tällä viikolla. Kisoissa nähdään mittavia turvatoimia ja nyt Ranskan sisäministeri Gerald Darmanin kertoi Le Journal du Dimanchen haastattelussa, että kisoihin oli yrittänyt päästä useita epäiltyjä vakoojia Venäjältä ja Valko-Venäjältä.

Olympiakisojen eri tehtäviin oli tullut lähes miljoona hakemusta, joille Ranskan tiedustelupalvelu oli tehnyt taustatutkimusta. Yhteensä 4340 hakemusta hylättiin. Ranskan sisäministeri Darmanin kertoi, että lähes sadassa hylätyssä hakemuksessa hakija oli ilmoittanut itsensä toimittajaksi.

Suurimman osan kerrotaan tulleen Venäjältä ja Valko-Venäjältä. Hakemuksia oli hylätty sen takia, koska heitä epäiltiin mahdollisiksi Venäjän vakoojiksi.

– Kaikki osallistujat, vapaaehtoiset, agentit, järjestyksenvalvojat, urheilujoukkueiden taustajoukot ja kaikki muut ovat tarkistettu, etteivät aiheuta mahdollista riskiä olympiakisoille, Darmanin sanoi.

Darmanilta kysytiin, kuinka moni hakijoista oli epäilty vakooja tai tiedonantaja.

– Alle sata. He eivät ole käyttäneet omaa nimeään. He tulivat Venäjältä ja Valko-Venäjältä, mutta myös muista maista, joita en paljasta, Darmanin totesi.

Tapahtuma oli myös noteerattu muissa medioissa. Saksalaislehti Bild uutisoi, että olympialaisiin kohdistuu vakoojahälytys. Venäjän uutistoimisto Tass totesi puolestaan, että Ranska kieltää tiettyjen toimittajien työn olympialaisissa.

Lue myös:

    Uusimmat