Ruotsissa täydellinen kaaos – olympiapomot raastupaan

Ruotsin olympiakomitean oikeuteen haastavat kuusi ruotsalaisurheilijaa ovat maksaneet urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle CAS:ille reilun 25 600 euron summan, minkä myötä asia etenee tuomioistuimen käsittelyyn. Tuomio asiassa saadaan viimeistään 26. heinäkuuta, jolloin myös Pariisin kesäolympialaiset pyörähtävät käyntiin.

Ruotsalaisurheilijat ovat ryhtyneet oikeustoimiin, koska heidän mielestään Ruotsin olympiakomitea on toiminut väärin, kun se ei ole valinnut heitä mukaan olympialaisiin, vaikka he ovat suorittaneet kansainvälisesti vaaditut rajat. Purjehtija Emil Bengtsson on toiminut asian vetäjänä ja hän myös aloitti rahankeräyksen oikeusprosessin rahoittamiseksi.

Bengtsson kertoi keräyksen tuottaneen lyhyessä ajassa lähes 33 000 euroa ja sunnuntaina he maksoivat ensimmäisen summan CAS:ille. Tämän myötä he saavat asiansa tuomioistuimen käsittelyyn.

– Asian eteenpäin vieminen on todella kallista meille urheilijoille, mutta olemme saaneet loistavaa tukea vain muutaman päivän aikana, Bengtsson kertoi.

Bengtssonin mukaan rahaa ei ole kuitenkaan tarpeeksi, mikäli he häviävät oikeusjutun. Tuolloin he saattavat joutua maksamaan vajaat 25 000 euroa lisää, minkä lisäksi kuittaamaan Ruotsin olympiakomitean asianajajakulut. 

Vaikka Bengtsson ja muut urheilijat voittaisivat tapauksen, niin tarkoituksena ei ole päästä Pariisiin, vaan asettaa ennakkotapaus tulevaisuuden olympiavalintojen kohdalle.

– Haluamme, että kansainvälisen olympiakomitean KOK:n valintaperusteet ovat käytössä ja Ruotsin olympiakomitea noudattaa niitä. Jos voitamme, niin siitä voi tulla suurella todennäköisyydellä paljon seuraamuksia muille kansallisille olympiakomiteoille, jotka asettavat omia valintakriteerejään, Bengtsson summasi.

Bengtssonin kanssa oikeusjutussa ovat yleisurheilijat Rebecka Hallerth, Sara Lennman, Leo Magnusson, Yolanda Ngarambe ja Simon Sundström.

Lue myös:

    Uusimmat