Kaali & kukka salaatti, Kukkakaalikeitto 17.7.2000

toim. Sari-Leena Heilanen

uudensadon kaalia
pari pientä kesäkurpitsaa
pieniä parsakaalin kukintoja
mansikoita
syötäviä kukkia

Kastike:

2rkl balsamietikkaa
2 rkl ruokaöljyä
1 tl sokeria
1 tl murskattua rosepippuria
1 tl meiramia

Leikkaa kaali suikaleiksi salaattiastialle. Viipaloi kesäkurpitsat ohuiksi siivuiksi kaalin päälle. Asettele parsakaalin kukinnot salaattiin, lisää vielä muutama pieni mansikka väriä ja makua antamaan. Koristele salaatti syötävillä kukilla juuri ennen tarjoilua.

Valmista salaattikastike sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita kastike tarjolle erilliseen astiaan, josta jokainen ruokailija voi itse annostella sitä salaattiinsa.

Kukkakaalikeitto


1 l kasvislientä
500 g kukkakaalia
250-200g sulatejuustoa
( Koskenlaskija viherpippuri)
1 tl viherpippuria
1 dl silputtua persiljaa

Tarjoiluun :


Creme Fraichea (yrtti)

Keitä paloiteltu kukkakaali kasvisliemessä kypsäksi. Soseuta kukkakaali liemineen sauvavatkaimella tai tehosekoittimessa. Lisää sulatejuusto ja kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut.

Mausta keitto murskatulla viherpippurilla ja lisää keittoon runsaasti hienonnettua persiljaa. Laita nokare Creme Fraichea keittolautaselle ja tarjoa keiton lisäkkeenä perunarieskaa.

Lue myös:

    Uusimmat