Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kokonainen hauki ”kesäkeitto”

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pekka Terävän ja Oula Hännisen pannulla kypsyy tänään hauki lisukkeineen ja MTV3 Huomenta Suomen kesäkeittiössä syntyy maistuvasti muunneltua kesäkeittoa. Hyvä ruoka ansaitsee rinnalleen kesällä hyvät viinit ja joka torstai kesäkeittiössä vierailee myös MTV3:n viiniasiantuntija Ville Viitamäki.

Ainekset

  • 1 pienehkö kokonainen hauki
  • 2-3 naurista
  • 1 nippu parsaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 kg uusia perunoita
  • 1 pieni kukkakaali
  • kevätporkkanoita
  • suolaa
  • öljyä
  • voita
  • sitruunaa
  • puolikas nippu tilliä
  • 2 dl vuohenmaitoa tai kermaa

Valmistusohje

Nylje hauki. Mausta hauki reilusti suolalla juuri ennen paistamista ja sivele kevyesti öljyä pintaan. Laita hauki ensin kuumalle pannulle ja lisää voita. Purista sitruunaa suoraan pannulle. Pienennä vähän lämpöä ja lisää valkosipulia. Anna hauen paistua rauhassa pannulla. Lisää pannulle voita ja sivele haukea voilla. Lisää lopuksi tilliä. Hauki on valmis kun ruodot irtoavat hyvin.

Laita toiselle pannulle öljyä ja lisää pilkotut kevätsipulit, porkkanat, nauriit, kukkakaalit, parsat ja valkosipulia. Anna paistua hetken. Lisää joukkoon vuohenmaitoa tai kermaa. Lisää lopuksi hienonnettua tilliä.

Asettele vihannekset lautaselle ja lisää annokseen hauesta lohkaistuja paloja.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto