Kommentti: Supertähdeltä pökerryttävä lausunto Pariisissa – suomalaisetkin ansaitsevat kunniaa

Miesten olympiagolfturnaus Pariisissa ylitti järjestäjien, fanien ja pelaajien villeimmätkin toiveet, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa Le Golf National -kentältä. 

Pariisin ytimestä lounaaseen linnuntietä noin 25 kilometriä sijaitseva upea olympianäyttämö porisi sunnuntaina. Huikea Scottie Schefflerin kultajuhliin päättynyt mitalijahti, kisaisäntä Ranskan kultapojan Victor Perezin hulppea nousu neljänneksi, katsojia pullistelevat pelialueiden laidat ja upea sää – siinä olivat loistavan golfpäivän pääainesosat. 

Pelaajien reaktiot kisan jälkeen olivat järjestään ylistäviä. 

– Tämän on oltava yksi mahtavimmista yksittäisistä kisoista, joissa olen pelannut, Ryder Cupien lisäksi, Tiger Woodsin jälkeen maailman tunnetuin golfari, kisassa jaetulle 5. sijalle tullut Rory McIlroy hehkutti.  

Hän ei siis maininnut major-turnauksia, vaan rinnasti olympialaiset huippuarvostettuihin, tunnelmaltaan riehakkaisiin Euroopan ja Yhdysvaltojen välisiin joukkuekoitoksiin.

Kun Rion ja Tokion kohdalla olympiatunnelmat golfin yhteydessä olivat vielä hieman vaisuja, Pariisissa koettiin läpimurto. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Oli upeaa nähdä myös suomalaisten hieno panos. Tapio Pulkkasta ja varsinkin Sami Välimäkeä seurasi sunnuntaina erittäin runsaslukuinen sinivalkoisten fanien joukko. Välimäkikin kehui tunnelmaa erityisen hyväksi. 

Äänekkäissä katsojissa oli myös toinen iso ero verrattuna esimerkiksi majoreihin. Paikalla oli paljon myös lajituntemukseltaan noviiseja katsojia, mikä oli havaittu myös Suomen joukkueen sisällä. Näiden ihmisten katseet harhailivat välillä milloin missäkin, ja ajoittain puheääni saattoi olla turhan kova juuri siihen hetkeen kisajännitystä. 

Esimerkiksi muutamia yhdysvaltalaistoimittajia tämä tuntui häiritsevän, mutta mikäs sen hienompaa: Golf esittäytyi heille nyt prameimmassa mahdollisessa näyteikkunassa.

Lue myös: