Kuorma-auto meni nurin Saksassa – pian cheddarin sokaisema poliisi teki kohtalokkaan virheen

Saksalainen poliisi on saanut potkut varastettuaan 180 kiloa cheddarjuustoa onnettomuudessa nurin menneestä kuorma-autosta. 

Asiasta uutisoivan Deutsche Wellen mukaan liikkuvassa poliisissa partiotyössä ollut mies oli hälytetty turmapaikalle turvaamaan tilannetta.

Juustonhimoinen poliisi ajoi kuitenkin poliisin minibussin nurin menneen tavara-auton vierelle, avasi sivussa olleen liukuoven ja pyysi auton lastia pelastamassa olleen yrityksen työntekijää antamaan hänelle useita pakkauksia juustoa auton kylmäkontista.

Cheddarin sokaisema poliisi vei mukanaan yhteensä 180 kiloa juustoa. Herkku oli kuorma-auton kyydissä kahdenkymmenen kilon painoisina palasina.

Poliisin viran maksaneen juustosaaliin arvo on DW:n mukaan reilut 550 euroa. 

Oikeuden asiakirjojen mukaan poliisi vei osan juustosta poliisin toimistolle ja piti myös osan itsellään. Juustoa jaettiin myös poliisin ystäville ja sukulaisille.

Poliisi puolusti tekoaan kertomalle, ettei hän syö cheddarjuustoa itse, vaan halusi pelastaa sen. Syytetty väitti, että kylmäketjun katkettua juusto oli käytännössä arvotonta.

Oikeus oli kuitenkin toista mieltä. Tuomioistuin ei katsonut hyvällä, että virka-asuinen poliisi syyllistyi käytännössä varkauteen heikentäen koko maan poliisivoimien mainetta. 

Oikeuden mukaan myöskään juuston vähäinen arvo ei ollut tapauksen kannalta oleellista, sillä poliisin tehtävä on nimenomaan estää varkauksia.

Halpa vs. Kallis: Sokkotesti selvitti maukkaimmat juustonaksut 7:22
Katso myös: Halpa vs. Kallis: Sokkotesti selvitti maukkaimmat juustonaksut.

 

Lue myös:

    Uusimmat