Leijonat tarpoo EHT:lla tappiokierteessä – näin Jukka Jalonen selitti tuoreinta häviötä

Tulosruutu: Leijonien tappioputki pitenee, Ruotsi tällä kertaa parempi

Suomen alavire jääkiekon miesten EHT-kiertueella jatkuu. Leijonat kärsi lauantaina kiertueella neljännen peräkkäisen tappion ja toisen Sveitsin-turnauksessa, kun Ruotsi poistui Zürichissä jäältä maalein 3–2 parempana.

Leijonia ei auttanut edes Ruotsin maalivahdin Lars Johanssonin aikaistettu joululahja avauserän reilun minuutin jälkeen. Frölundan konkarivahti torkkui, kun puolustaja Atte Ohtamaa sutaisi kaukaa vasemmalta laidalta kiekon maalia kohti. Johansson hörppäsi kiekon etukulmasta sisään.

Sen jälkeen maalitahdit rytmitti Ruotsi. Andreas Wingerli tasoitti ensimmäisen erätauon kynnyksellä tasavajaalla 1–1:een. Jacob de la Rose ja SM-liigan KooKoosta takavuosilta tuttu Malte Strömwall iskivät toisessa erässä kiekonriistojen jälkeen kahdesti vastahyökkäyksistä.

Suomi ei päätöserässä vastustajan puristuksessa kyennyt Lauri Pajuniemen suoraan syötöstä laukomaa 2–3-kavennusta lukuun ottamatta uskottavaan takaa-ajoon.

– Saatiin liikaa jäähyjä ja ylivoimia liian vähän. Paketti sekosi ensimmäisessä erässä jäähyihin, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen tiivisti TV5:lle.

Kiekollisessa pelissä parannettavaa

Leijonien neljän viime EHT-ottelun yhteismaaliero on 7–16. Ylipäätään takavuosina Leijonille menestyksekäs EHT-kiertue on 2020-luvulla vaihtunut raskaaksi tarpomiseksi.

Suomi piti viime kaudella kahdessa neljästä EHT-turnauksesta perää. Viimeksi Leijonilla on ollut aihetta juhlia EHT-turnausvoittoa joulukuussa 2021 Moskovassa.

Toki päävalmentaja Jukka Jalonen on etenkin tällä kaudella käyttänyt EHT-turneeta kokeilulaboratoriona: Leijonien pelaajisto vaihtui jokaista pelaajaa myöten marraskuisesta kotiturnauksesta Sveitsiin.

Suomella on Sveitsissä kuusi A-maajoukkue-ensikertalaista. Toisaalta joukkueessa on yhdeksän pelaajaa, jotka ovat juhlineet maailmanmestaruutta.

– Kiekollinen peli, syöttämisen laatu, niissä on parannettavaa, päävalmentaja Jalonen näki.

Suomi kohtaa sunnuntaina Zürichissä turnauksen päätteeksi isäntämaa Sveitsin.