Maailmanhuipun hengenlähtö lähellä – urheilijaa ei näkynyt, meri lainehti verestä

Brasilialainen huippusurffaaja João Chianca, 23, oli menettää henkensä surffausonnettomuudessa, Hawaii News Now kertoo.

World Surf Leaguen maailmanrankingissa neljäntenä oleva Chianca koki kauhistuttaneen onnettomuuden sunnuntaina Havaijilla. Hän oli aallon huipulla, kun hän laskeutui sinänsä tavanomaisessa tilanteessa mereen lautansa päältä.

Chianca ei kuitenkaan ponnahtanut takaisin pintaan, vaan oli pinnan alla useita minuutteja. Kun Chiancaa ei kuulunut ylös, surffaajat ja hengenpelastajat riensivät raahaamaan tajuttoman miehen rantaan. Chiancan uskotaan lyöneen päänsä merenpohjaan tai lautaansa. 

Vastaavankaltaisen onnettomuuden viime talvena kokenut surffaaja Kala Grace sanoi tilanteen todistamisen olleen traumaattista. 

– Näin hänen makaavan täysin violettina, kalseana, kaikki hengenpelastajat ympärillä, ja näin siinä vain itseni, koska olin tuossa tilanteessa tammikuussa, Grace kuvaili.

Chiancan onnettomuutta todisti myös 19-vuotias surffaaja Jake Maki. Havaijilaisnuorukaisella oli "outo tunne", että Chiancan kaatuminen meni pieleen sen perusteella, missä ja miten se tapahtui.

Maki kertoi Surfline-sivustolle nähneensä meressä surffausvälineistön lisäksi paljon verta, ja hänen oli ensin vaikea paikantaa Chiancan sijaintia. Maki ei nähnyt Chiancan ponnahtavan pintaan, ja paikansi sitä ennen hänen lautansa.

Maki ryntäsi veteen ja huusi ja huitoi saadakseen apua. Chianca saatiin useamman henkilön voimin ensin pinnan yläpuolelle ja sitten kohti rantaa, jonka luona apujoukkoja oli jo enemmän, ja hengenpelastajat ottivat tilanteen lopulta hallintaan.

Hengenpelastajat auttoivat Chiancaa saamaan happea. Väri alkoi palata hänen kasvoilleen ja hän palasi tajuihinsa.

Surfline kertoo, että Chiancan lähipiirin mukaan surffaajan tila on vakaa ja hän on toipumassa hyvin. Chianca sai ruhjeita ja pienen haavan päähänsä, mutta selvisi ilman vakavia vammoja.

Huomattavasti pahemminkin olisi voinut käydä. Hawaii News Now raportoi Chiancan miltei kuolleen ja Surfline kirjoitti vastaavasti hänen lähes hukkuneen.

Lue myös:

    Uusimmat