Kokki Maija Silvennoinen ei lähtisi kieltämään mitään raaka-ainetta epäterveellisenä. Hän kuitenkin muistuttaa, että arki- ja juhlaruoka ovat asia erikseen.
Nykyisin Jyväskylässä suosittua vegaani-kasvisravintolaa pitävä Maija Silvennoinen on aina puhunut lähiruoan tärkeydestä sekä makujen ohella terveellisyydestä. Hän ei kuitenkaan sulje pois mitään raaka-ainetta.
– Käytän voita ja kermaa, totta kai, mutta kohtuudella. Toiseksi: arki- ja juhlaruoka ovat erikseen. Arkiruoka on mutkatonta, helppoa ja myös terveellistä. Makua ei kuitenkaan saa unohtaa, Huomenta Suomi -ohjelmassakin kokkaava Silvennoinen toteaa.
– Lähiruoan puolesta olen puhunut kauan jo siksi, että lähellä tuotetuissa raaka-aineissa ovat ravintoaineet tallella. Myös tuoreus on maun takuu.
Maija Silvennoinen on löytänyt vanhoista keittokirjoista totuuden suolan käytöstä, ja se pätee tänäkin päivänä.
– Suola lisätään ruokaan alkuvaiheessa. Esimerkiksi kasviskeittoa valmistettaessa suolan lisääminen kasvisten kiehuessa tuo esiin raaka-aineiden ihanan tuoksun.
Pihvien paistamisessa pätee hänen mukaansa sama sääntö.
– Jos liha on paistettaessa huoneenlämpöistä ja pannu riittävän kuuma, niin suolan ja pippurin voi lisätä ennen kypsymistä. Suurin virhe on ladata pannulle liikaa tavaraa kerralla. Se jäähdyttää pannun ja saa esimerkiksi lihan kiehumaan omassa nesteessään, jolloin lihasta tulee kuivaa.
Kasvisravintolan emännyyden ohella Maijan kesä kuluu Tampereen Hopealintu-sisävesilaivojen henkilökunnan koulutuksessa ja ruokalistojen suunnittelussa. Maija on myös kysytty kokkikurssien vetäjä.
Studio55/Marja Nyman
Lue lisää Maijasta Maikkarin Makuja-sivuita.
Lue myös:
Uusimmat
-
19:26
MTV seuraa Liiga-kierrosta: Pelicans murjottiin jäänrakoon pikana – Porissa mielenkiintoinen videotilanne
-
19:20
Itämeren pohjassa kummittelevat kuolleet alueet – edessä on vuosikymmenten urakka
-
19:18
Venäjältä tullut jo kaksi noottia, kerrotaan ulkoministeriöstä
-
19:14
Nyt tuli tieto NHL-supertähti Connor McDavidin poissaolon pituudesta
-
19:12
Stubb on hylännyt lähes kaikki rikollisten anomukset – armahduksen on saanut vain yksi
-
19:09
Ismo Leikolan Ritva-äiti: "Hän oli ujo, arka ja hiljainen poika"
-
19:03
TPS todella hurjana Turussa – Pelicans-luotsi raivosi omilleen
-
19:02
Suomi jää jatkuvasti jälkeen visaisen tuottavuusongelman takia – ei ole noussut 15 vuoteen
-
19:01
Miesten siittiöiden määrä laskee niin kovaa vauhtia, että maailmalla puhutaan jo "spermageddonista"
-
18:41
Apulaisprofessori takavarikoista: "Venäjä on sitonut omia käsiään"
-
18:07
Yle: Poliisi tutkii Stora Enson raakkuvahinkoa Puolangalla luonnonsuojelurikoksena
-
18:05
Ensitreffit-Tainan ahdistunut olemus huolestuttaa – vodcast: "Matti, tajua jo!"
-
18:04
Meteorologi: Näin Espanjan tappavat rajuilmat syntyivät – yli puolen vuoden sateet vuorokaudessa
-
17:50
"Kärki lyöty sisälle, tilanne hyvin huolestuttava" – Venäjän voimakas panssarihyökkäys murtautunut rintamaan
-
17:48
Joel Naukkarisen puhelin täyttyi soitoista ja viesteistä: puoliso kertoi sokeeraavan tiedon – "Siellä on tänään ollut puoli sukua paikalla"
-
17:45
Florida-pomo nousi Jarmo Kekäläisen siipien suojista NHL:n kultasormeksi – "En olisi tässä ilman heitä"
-
17:45
MM-kultamaa Tshekki luottaa SM-liigapelaajiin – jopa alkukauden floppi mukana Karjala-turnauksessa
-
17:43
Puolustusministeri kiittelee Niinistön raporttia, korostaa jäsenmaiden vastuuta: "Ei auta, vaikka olisi mitä uusia virastoja"
-
17:29
Neljä hurjan helppoa halloween-herkkua – uskallatko kokeilla?
-
17:24
Luuri korvaan venäjäksi: Näin takavarikoiduissa kiinteistöissä suhtauduttiin MTV:n puheluihin
-
Lataa lisää