Matkakorttihuijaus kaupittelee olemattomia ilmaismatkoja – älä lankea ansaan

5 vinkkiä: Näin tunnistat huijauksen 0:48
Katso myös 5 vinkkiä: Näin tunnistat huijauksen!

Ilmaisia matkoja? Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta – ja sitä se onkin.

Helsingin seudun liikenne varoittaa HSL:n nimissä tehdyistä huijausyrityksistä.

Huijausviesteissä tarjotaan HSL:n matkoja matkakortille ilmaiseksi tai muutamalla eurolla.

– Ilmoituksen tekijänä on esiintynyt Uudenmaan maakunnan joukkoliikennekortti. Huijausviesteissä on tarjottu HSL:n nimissä myös mahdollisuutta voittaa ilmaiskortti arvonnassa, HSL kertoo tiedotteessa.

Aitoa HSL-alekampanjaa ei ole olemassa

Huijausviesti voi saapua myös sähköpostilla. Tällöin vastaanottajille on lupailtu alennusta kolmen kuukauden kausilipusta HSL-kortille.

– HSL-korttia kampanjoiviin ilmaisiin tai muutaman euron tarjouksiin ei kannata vastata tai luovuttaa omia tietojaan, koska HSL:llä tai muilla organisaatioilla ei ole meneillään viesteissä kerrottua kampanjaa, HSL kuvaa.

– Huijaussivun voi tunnistaa myös siitä, että HSL-kortista käytetään nimeä "kuljetuskortti" ja sivulla kutsutaan osallistumaan 500 kuljetuskortin arvontaan.

Muuallakin huijataan: Jyväskylä varoittaa vedätyksestä

"Matkakorttivedättäjät" ovat liikkeellä muuallakin. Muun muassa Oulun seudulla, Salossa ja Jyväskylässä varoitellaan samantyylisestä Waltti-huijauksesta, jossa mainostetaan Waltti Pass -nimistä tuotetta. 

Mainoksen mukaan tuotteella voi matkustaa julkisessa liikenteessä ilmaiseksi ympäri vuoden. Väitteessä ei ole mitään perää.

– Waltti ja joukkoliikennettä järjestävät kaupungit eivät ole tällaisessa toiminnassa mukana, kyse on selkeästi huijausyrityksestä. Some-julkaisuissa tarjottua linkkiä tule missään tapauksessa painaa, Jyväskylä tiedottaa.

Oulun seudun liikenne huomauttaa, ettei mainoksessa ole kyseessä OSL:n lippu- ja maksujärjestelmän toimittajan Waltin tuote, vaan huijaus.

– Jos kohtaat Waltti Pass -huijausjulkaisun somessa, ilmianna haitallinen sisältö kyseisen alustan ylläpidolle.

Aiheesta kertoivat aiemmin muun ,muassa Länsiväylä ja IL.

Katso myös: Helsinkiläinen Alex ratkesi salakavalaan huijaukseen myydessään iPhonea netissä

Lähde: HSL, Jyväskylä, OSL, Salo

Lue myös:

    Uusimmat