- 1-1,5 kg naudan paahto- tai sisäpaistia
- mustapippuria
- (suolaa)
- Punaviinikastike:
- 4 dl hyvää lihalientä tai kastikepohjaa
- 1 dl punaviiniä
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl yrttisekoitusta, esim. timjamia, salviaa, rosmariinia
- ½ rkl maizenasuurustetta
- mustapippuria myllystä
Kiloa pienempää paistia ei kannata paistaa uunissa. Kilosta riittää 5-6 hengelle. Kylmää paistia voi tarjota hyvin kuuman kastikkeen kanssa seuraavana päivänä tai sen voi käyttää leikkeleenä.
Ota paisti huoneenlämpöön puoli tuntia ennen uuniin panemista, ja pane se uuninkestävään lasi- tai keramiikkavuokaan. Valitse vain hiukan lihapalaa suurempi vuoka. Silloin irtoava lihasneste ei kuivuu astiaan kiinni.
Työnnä paistolämpömittarin kärki lihan keskelle sen paksuimpaan kohtaan. Mausta liha vasta juuri ennen kuin panet sen uuniin. Kypsennä liha 125 asteen lämmössä.
Ota liha pois uunista, kun sen sisälämpötila on 60 astetta. Silloin liha on mureinta ja mehukkainta ja leikkauspinnan väri punertava. Jos haluat täysin harmaan lihan, annan lämpötilan nousta 70 asteeseen. Tarkan kypsymisajan antaminen on mahdotonta, sillä kypsymisnopeuteen vaikuttavat mm. paistin koko ja muoto, mutta varaa pari tuntia kiloa kohden.
Kääri liha alumiinifolioon 15-30 minuutiksi ennen viipalointia. Lämpötila nousee vielä muutaman asteen. Paistin mureus pääsee oikeuksiinsa, kun se leikataan oikein, aina poikkisyin. Valmista maukas kastike sillä aikaa, kun liha tekeytyy foliossa.
Punaviinikastike : Keitä lihalientä, punaviiniä, etikkaa ja mausteita kokoon noin 15 minuuttia. Ripota joukkoon suuruste ja tarkista maku. Terävöitä se varovasti mustapippurilla. Tarjoa paisti valkosipuliperunoiden, vihreiden papujen, ja paistettujen sipulien kanssa.
Uusimmat
-
19:24
MTV seuraa Liiga-kierrosta: Pelicans murjottiin jäänrakoon pikana – Porissa mielenkiintoinen videotilanne
-
19:20
Itämeren pohjassa kummittelevat kuolleet alueet – edessä on vuosikymmenten urakka
-
19:18
Venäjältä tullut jo kaksi noottia, kerrotaan ulkoministeriöstä
-
19:14
Nyt tuli tieto NHL-supertähti Connor McDavidin poissaolon pituudesta
-
19:12
Stubb on hylännyt lähes kaikki rikollisten anomukset – armahduksen on saanut vain yksi
-
19:09
Ismo Leikolan Ritva-äiti: "Hän oli ujo, arka ja hiljainen poika"
-
19:03
TPS todella hurjana Turussa – Pelicans-luotsi raivosi omilleen
-
19:02
Suomi jää jatkuvasti jälkeen visaisen tuottavuusongelman takia – ei ole noussut 15 vuoteen
-
19:01
Miesten siittiöiden määrä laskee niin kovaa vauhtia, että maailmalla puhutaan jo "spermageddonista"
-
18:41
Apulaisprofessori takavarikoista: "Venäjä on sitonut omia käsiään"
-
18:07
Yle: Poliisi tutkii Stora Enson raakkuvahinkoa Puolangalla luonnonsuojelurikoksena
-
18:05
Ensitreffit-Tainan ahdistunut olemus huolestuttaa – vodcast: "Matti, tajua jo!"
-
18:04
Meteorologi: Näin Espanjan tappavat rajuilmat syntyivät – yli puolen vuoden sateet vuorokaudessa
-
17:50
"Kärki lyöty sisälle, tilanne hyvin huolestuttava" – Venäjän voimakas panssarihyökkäys murtautunut rintamaan
-
17:48
Joel Naukkarisen puhelin täyttyi soitoista ja viesteistä: puoliso kertoi sokeeraavan tiedon – "Siellä on tänään ollut puoli sukua paikalla"
-
17:45
Florida-pomo nousi Jarmo Kekäläisen siipien suojista NHL:n kultasormeksi – "En olisi tässä ilman heitä"
-
17:45
MM-kultamaa Tshekki luottaa SM-liigapelaajiin – jopa alkukauden floppi mukana Karjala-turnauksessa
-
17:43
Puolustusministeri kiittelee Niinistön raporttia, korostaa jäsenmaiden vastuuta: "Ei auta, vaikka olisi mitä uusia virastoja"
-
17:29
Neljä hurjan helppoa halloween-herkkua – uskallatko kokeilla?
-
17:24
Luuri korvaan venäjäksi: Näin takavarikoiduissa kiinteistöissä suhtauduttiin MTV:n puheluihin
-
Lataa lisää