Muista tämä, kun allekirjoitat työsähköpostin – unohtuu monilta

Näin vaihdat sähköpostin allekirjoituksen puhelimestasi 1:10
KATSO MYÖS: Ei enää "lähetetty iPhonesta"! Näin vaihdat sähköpostin allekirjoituksen puhelimestasi

Jos sähköpostiin ei ole luotu automaattista allekirjoitusta, jotakin tärkeää voi unohtua.

Oletko koskaan saanut sähköpostia, jonka lopussa seisoo nimen ja tervehdyksen sijaan "lähetetty iPhonesta"? Sähköpostin allekirjoitus kannattaa valita ja automatisoida itse – muuten vaikkapa älykännykkä tekee sen puolestasi.

Työnhakupalvelu Duunitorin työnantajakuvakonsultti Antti Hyrkäs päättäisi viestin ystävällistä tunnelmaa luovaan tervehdykseen, kuten "ystävällisin terveisin". Virallisissa yhteyksissä kannattaa luottaa niin sanotusti tylsään, mutta toimivaan muotoiluun.

– Tärkeää on, että allekirjoituksessa on nimi, sähköposti ja puhelinnumero sekä titteli. Eli peruspaketti liikkuisi mukana viesteissä, Hyrkäs sanoo.

Muista yhteystiedot: "Näin allekirjoitus palvelisi ensisijaista tarkoitustaan"

Suurin ongelma allekirjoituksissa on, että sellaista ei ole luotu. Jos automaattista allekirjoitusta ei ole, viesti voi vahingossa jäädä allekirjoittamatta.

– Tai laitetaan vaikkapa "terveisin, Antti" lonkalta heittäen. Sitten jossakin tilanteessa viestin vastaanottajalla olisikin kiire soittaa ja varmistaa jotakin, mutta sitä ei pysty kätevästi tekemään, koska allekirjoitusta tietoineen ei ole, Hyrkäs kuvaa.

Varsinkin virallisissa yhteyksissä on kohteliasta lisätä viestiin yhteystiedot.

– Näin allekirjoitus palvelisi ensisijaista tarkoitustaan eli sitä, että ihmiset näkevät, kuka on sanonut mitäkin. Tämä on erityisen tärkeää, kun keskustelu venyy ja viestit ketjuuntuvat. Lisäksi vastaanottajien on helppo napata toistensa yhteystiedot, jos haluaa soittaa perään.

Katso myös: Nämä kaksi "polkua" töissä voivat johtaa ongelmiin: "Olemme ehkä vähän herkkähipiäisiä siinä, että..."

Lue myös:

    Uusimmat