Näin paljon sinun pitäisi istua, seisoa, liikkua ja nukkua vuorokauden aikana – tutkimus löi tiskiin pysäyttävät luvut

Tuolista pitäisi nousta kerran tunnissa, mutta hyödyttääkö se? Testasimme viikon ajan 1:38
KATSO MYÖS: Tuolista pitäisi nousta kerran tunnissa, mutta hyödyttääkö se? Testasimme viikon ajan.

Tutkimus selvitti, miten vuorokauden tunnit tulisi viettää, jotta käytetty aika edistäisi terveyttä parhaalla mahdollisella tavalla.

Liikkumattomuudella on tunnetusti merkittäviä terveyshaittoja, mutta tuoreen australialaistutkimuksen mukaan liikkeellä pitäisi olla yllättävänkin paljon, kirjoittaa New York Post.

Diabetologia -julkaisussa esitelty tutkimus väittää, että ihmisen pitäisi viettää peräti neljä tuntia päivästä jonkinasteisen fyysisen aktiviteetin parissa.

Näin vuorokausi tulisi viettää

Australialaisen Swinburnen teknillisen yliopiston tutkijat analysoivat yli 2 300 henkilön käyttäytymistä 24 tunnin aikana, selvittääkseen terveyden kannalta oikean suhteen rasitusta ja rentoutumista.

Vuorokausi jakaantuisi ihanteellisesti noin kahdeksaan tuntiin unta, viiteen tuntiin seisomista, kuuteen tuntiin istumista ja neljään tuntiin liikuntaa – jaettuna kevyen ja kohtalaisen rasituksen välillä.

Vuorokauden tuntien jakautuminen tällä tavoin auttoi tutkijoiden mukaan ylläpitämään ihanteellista sokeritasapainoa sekä edisti sydänterveyttä.

Kohtalaiseen tai voimakkaaseen fyysiseen rasitukseen voi sisältyä reipasta kävelyä tai pyöräilyä, lenkkeilyä ja aerobista treenaamista. Kevyt fyysinen aktiivisuus taas voi tarkoittaa mitä tahansa kävelystä ruoanlaittoon ja kotitöistä ääneen nauramiseen.

Katso myös: Syvä uni on tärkein unen vaihe – nappaa vinkit hyvään uneen

Videolla vinkit hyvään uneen. Nämä vinkit helpottavat nukahtamista!

Lue myös:

    Uusimmat