Ravitsemusterapeutit kertovat, mitä syövät lounaaksi: "Rakastan niitä"

Kolme amerikkalaista ravitsemusterapeuttia kertoo, mitä heidän lounaslautaseltaan löytyy.

Yahoo! Lifestyle -sivusto kysyi kolmelta amerikkalaiselta ravitsemusasiantuntijalta, mitä he syövät lounaaksi.

Ravitseva ja täyttävä lounasleipä

Ensimmäinen vastaaja on ravitsemusterapeutti Rhyan Geiger. Hän on vegaani.

– Varmistan, että makro- ja mikroravintoaineet, kuten kalsium ja rauta, ovat tasapainossa ja että ateriat ovat täyttäviä ja maukkaita, hän sanoo.

Hänen lounaansa saattaa olla esimerkiksi kasvisvoileipä salaatilla, hummuksella, vihanneksilla ja oliiveilla.

– Säästät paljon aikaa, kun voit napata jotain nopeasti lounaaksi, hän toteaa.

Geiger kertoo, että hänen lounasleivästään löytyvät kaikki olennaiset ravintoaineet: proteiinia, hiilihydraatteja, terveellisiä rasvoja ja kuituja.

Ravitsemusterapeutti muistuttaa, että jokaisen ruokavalio on yksilöllinen ja että tässä jutussa luetellaan vain jotain esimerkkejä siitä, mitä lounaaksi voi syödä.

Kaikki haastatellut ravitsemusterapeutit syövät useamman aterian päivässä: aamiaisen, lounaan, päivällisen sekä terveellisiä välipaloja. 

Ravitseva vihannes-tofubowl

Ravitsemusterapeutti Vandana Shethille intialainen keittiö on lähellä sydäntä. Hän noudattaa kasviperäistä lähestymistapaa.

Sheth kertoo syövänsä ravitsemuksellisesti monipuolisen aamiaisen.

Lounaaksi hän saattaa syödä bowl-kulhoruoan, jossa on esimerkiksi hienonnettuja vihanneksia, papuja tai tofua ja kvinoaa.

– Rakastan niitä, koska voin pistää yhteen monia jääkaapista löytyviä aineksia, hän kertoo.

Shethin lounaat sisältävät kasvipohjaisia proteiineja, vihanneksia, täysjyväviljaa ja sydänterveellisiä rasvoja, jotka muodostavat monipuolisen, ravinteikkaan aterian.

Alla olevalla videolla ravitsemusterapeutti kertoo, miten onnistut elämäntaparemontissa. Juttu jatkuu videon alla.

Ravitsemusterapeutti: näin onnistut elämäntaparemontissa 4:13
Terveystalon ravitsemusterapeutti Sirpa Soini kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkkejä onnistuneeseen elämäntaparemonttiin.

Edellispäivän ruokaa lämmitettynä

Ravitsemusterapeutti Sarah Schlichter on kolmen pienen lapsen äiti. Hän suhtautuu realistisesti ruoanlaittoon todeten, että aika on monille haaste, oli ruoanlaitto miten mukavaa tahansa.

Schlichterin päivä alkaa runsaalla aamiaisella, johon kuuluu kaurapuuro ja kenties lisukkeeksi pähkinöitä ja hedelmiä.

Schlichter tekee töitä kotoa käsin. Hän kertoo arvostavansa sitä, että lounas on helppo ja nopea valmistaa. 

Hänen lounaaseensa saattaa kuulua edellispäivän ruokaa lämmitettynä, esimerkiksi tofua maapähkinäkastikkeessa valkoisen riisin ja parsakaalin kanssa. Jälkiruoaksi hän saattaa nautiskella palasen tummaa suklaata. 

Hän saattaa myös syödä pinaatti-tomaattimunakokkelia täysjyväleivän kera.

– Lounaan päätteeksi syön usein mielelläni jotain makeaa, kuten palan tummaa suklaata, suklaakuorrutettuja manteleita tai kotitekoisen energiakaurapuuron, Schlichter sanoo.

Ruoanlaitossa avainasemassa on monipuolisuus. 

– Voit tehdä ruokavaliostasi huomattavasti monipuolisemman lisäämällä mukaan hedelmiä ja vihanneksia, hän vinkkaa.

Katso myös video: Ravitsemusterapeutti paljastaa: tämä on terveydelle paras ruokailurytmi

Lue myös:

    Uusimmat