Salvialla maustettuja Gnoccheja ja vasikanleike marsala-viinillä

  • 500 g jauhoista perunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • suolaa
  • 10 lehteä tuoretta salviaa
  • Gnocchien keitinliemi
  • 2 l vettä
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 600 g vasikan ulkofilettä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 2 dl Marsala-viiniä
  • 1 rkl voita

Keitä perunat kuorineen. Kuori perunat kuumana. Puserra siivilän läpi ja lisää joukkoon vehnäjauho ja kanamuna. Sekoita hyvin. Tee taikinasta tankoja ja leikkaa 2 cm paloiksi. Pyörittele palloiksi ja painele sormella kuoppa toiselle puolelle.

Keitä gnocchit suolavedessä, jossa mukana oliiviöljyä. Kun gnocchi nousee pintaan, voit nostaa sen pois. Valuta hyvin liinan päällä ja paista oliiviöljyssä rapeaksi. Lisää lopussa salvianlehtisuikaleet pannulle.

Poista fileestä kalvo. Leikkaa fileestä noin 1 cm viipale ja nuiji kevyesti. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja jauhota vehnäjauhossa. Paista oliiviöljyssä rapeaksi. Lisää pannuun 1 dl Marsala-viiniä, valele fileitä viinillä. Ota fileet pois pannulta. Keitä viinistä puolet kokoon ja vatkaa joukkoon nokare voita. Laita ruoka tarjolle.

Haudutettua fenkolia

  • 1 fenkoli
  • 20 g ruokosokeria
  • 1 tähtianis
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • vettä
  • suolaa

Kuori fenkolista uloimmat lehdet. Poista lehdet ja leikkaa suikaleiksi (älä käytä kantaa ja vartta). Freesaa suikaleet öljyssä, lisää suola, ruokosokeri, sitruunanmehu ja tähtianis. Hauduta 2 min. Tarkista suola.

Lue myös:

    Uusimmat