Sensaatiosprintteri haastaa jättiyrityksen oikeuteen dopingsotkusta

Dopingista kärynnyt 19-vuotias Issamade Asinga haastoi Gatorade-yhtiön oikeuteen, koska väittää, että yhtiö lähetti hänelle palautumiskarkkeja, jotka olivat syynä käryyn.

Surinamilainen Asinga juoksi 100 metriä hurjaan aikaan 9,89, mutta tulos mitätöitiin sen jälkeen, kun hänen dopingnäytteestään löydettiin kiellettyä ainetta. Asinga selitti käryään Gatorade-yhtiön hänelle lähettämillä palautumiskarkeilla. Mitätöinnin lisäksi nuorukaiselle lätkäistiin neljän vuoden dopingkielto.

Asingan jättämän oikeuskanteen mukaan hänen saamistaan karkeista puuttui puhtaan urheilun sertifikaatti ja tuotteissa oli jäämiä kielletystä aineesta.

Gatorade tyrmää lausunnossaan nuoren sprintterin väitteet.

– Gatorade-tuotteet ovat turvallisia urheilijan käyttöön, mikä vahvistettiin Athletics Integrity Unitin tutkimuksen tuloksilla, Gatoraden lausunnossa sanotaan.

Asinga väittää, että Gatoraden AIU:lle tutkimuksia varten toimittamat tuotteet eivät olleet samasta erästä kuin hänelle lähetetyt palautumiskarkit. Juomayhtiön mukaan tämäkään ei pidä paikkansa, vaan se kertoo, että kyseessä oli nimen omaan sama erä tuotteita.

Asingalla oli vielä yksi väite syyttömyytensä tueksi. Hän sanoo, että hänen näytteestään löytynyt kielletty aine kardariini ei olisi enää havaittavissa tuotteista pidemmän ajan jälkeen. Eli siinä vaiheessa, kun Gatorade toimitti tuotteet testattaviksi, kardariini olisi tuotteista hävinnyt. 

Lue myös:

    Uusimmat