Stubb kommentoi Bidenin ratkaisua

Presidentti Stubbin mukaan Bidenin presidenttikausi jää Suomessa historiaan.

Presidentti Alexander Stubb on kommentoinut Yhdysvaltojen presidentti Joe Bidenin päätöstä luopua demokraattipuolueen presidenttiehdokkuudesta.

– Suomi kunnioittaa demokraattisten valtioiden oikeutta valita presidenttinsä. Läheisenä liittolaisena tulen työskentelemään Yhdysvaltain presidentin kanssa ennen vaaleja ja niiden jälkeen, Stubb sanoo lausunnossaan.

– Biden on tehnyt päätöksensä, ja demokraattipuolueessa käynnistyy nyt uuden ehdokkaan valinta. Bidenin kausi jää Suomessakin historiaan: Sen aikana meistä tuli Nato-liittolainen, presidentti Bidenin vahvalla tuella ja myötävaikutuksella, hän jatkaa.

Stubb tapasi Bidenin heinäkuussa järjestetyssä Naton huippukokouksessa Washingtonissa. Stubb kommentoi tuolloin Bidenin kuntoa, josta oli tullut kestopuheenaihe Bidenin katastrofaaliseksi kuvaillun vaaliväittelyesiintymisen jälkeen.

– Olen keskustellut presidentti Bidenin kanssa useita kertoja viimeisen 48 tunnin aikana ja en missään tapauksessa ole huolissani hänen kyvystään johtaa maataan, Stubb sanoi 11. heinäkuuta.

Biden ilmoitti päätöksestään luopua demokraattipuolueen presidenttiehdokkuudesta sunnuntaina.

Varapresidentti Kamala Harris on ilmoittautunut mukaan presidenttikisaan ja häntä pidetään hyvin todennäköisenä demokraattipuolueen ehdokkaana.

Lue myös:

    Uusimmat