Suomalaispelaajien kohtaaminen ratkesi hurjaan maratoniin NHL:ssä

Jääkiekon NHL:ssä Montreal Canadiensin ja Pittsburgh Penguinsin tasaväkinen taistelu loppui lopulta voittolaukauskilpailussa viimeistellyin luvuin 4–3 Penguinsin hyväksi.

Ratkaisijaksi nousi Pittsburghin kanadalaishyökkääjä Jansen Harkins, joka onnistui rangaistuslaukauksessaan Montrealin Josh Andersonin epäonnistuttua omassaan.

Ottelu ratkesi vasta voittolaukauskisan 12. kierroksella. Yrityksiä pitkäksi venyneessä kilvassa nähtiin yhteensä huimat 24.

Ottelua isännöineen Montrealin suomalaishyökkääjä Jesse Ylönen keräsi itselleen syöttöpisteen Jayden Scrublen tekemästä 2–0-maalista.

Ylönen sekä Pittsburghin riveissä pelaava suomalaishyökkääjä Valtteri Puustinen epäonnistuivat omilla rangaistuslaukausvuoroillaan.

Haula ja Vaakanainen syöttöpisteille

Tasainen ottelu käytiin varhain torstaina Suomen aikaa myös New Jersey Devilsin ja Boston Bruinsin välillä. Vähämaalinen ottelu ratkesi jatkoajalla New Jerseyn Jack Hughesin laukomaan 2–1-maaliin.

Devilsin suomalaishyökkääjä Erik Haula kasvatti syöttöpistetiliään Dawson Mercerin laukomalla 2–2-maalilla.

Hieman enemmän maalintekoon päästiin, kun New York Islanders nappasi voiton vieraaksi saapuneesta Anaheim Ducksista. Ottelu päättyi luvuin 4–3.

Anaheimin suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen kirjasi itselleen syöttöpisteen, kun Adam Henrique tasoitti toisessa erässä ottelun 2–2-tilanteeseen.

Anaheim nousi vielä kolmannen erän alussa hetkeksi johtoon, mutta newyorkilaiset luistelivat ensin ylivoimamaalilla tasoihin ja sen jälkeen alivoimalla tehdyllä maalilla ottelun voittajiksi.