Tätä naista pelkäävät omatkin – brutaalin murskaajan olympiaura huipentuu: "Absoluuttinen legenda"

Yksi naisten rugbyn kaikkien aikojen pelaajista, Uuden-Seelannin Portia Woodman-Wickliffe hakee Pariisin olympialaisista kruunua komealle uralleen. Kentällä Woodman-Wickliffe on pelätty ja kunnioitettu vastustaja.

Uusi-Seelanti murskasi maanantaina Kiinan rugby-7:n olympiahistorian rumimmalla selkäsaunalla 55–5 edeten tiistaina pelattaviin välieriin ja mitalipeleihin.

33-vuotias Woodman-Wickliffe ilmoitti jo ennen Pariisin kisoja, että kesän olympialaiset jäävät hänen uransa viimeisiksi. Kaksinkertainen maailmanmestari ja Tokion olympiavoittaja on valittu Vuoden pelaajaksi kahdesti vuosina 2017 ja 2020.

Julmaa jälkeä Black Ferns -lempinimellä tunnetun maajoukkueen hyökkäyksessä tekevä Woodman-Wickliffe tunnetaan erittäin rajuista otteistaan puolustajia kohtaan.

– Hän on korvaamaton ja luultavasti pelaaja, jollaisia tulee vain kerran sukupolvessa, ylistää joukkuekaveri Sarah HiriniRugby Pass -sivuston haastattelussa.

Jos video ei näy jutussa, voit avata sen tästä linkistä.

Hirini muistaa hyvin, millaisella rytinällä Woodman-Wickliffe tuli aiemmasta lajistaan verkkopallosta rugbyjoukkueen harjoitusleirille vuonna 2012. Jälki oli heti murskaavaa.

– Hän pelasi rugbya tavalla, jota kukaan ei koskaan pysty kopioimaan. Vaikuttavin asia hänessä on, että hän on sekä nopea että erittäin vahva. Edes harjoituksissa kukaan ei halua puolustaa häntä vastaan, koska hän joko ajaa ylitsesi tai kiertää sinut, Hirini kuvailee.

– Hän on mielestäni lajimme absoluuttinen legenda.

Samaa mieltä oli myös World Rugby -lehti, joka valitsi Woodman-Wickliffen viime vuosikymmenen parhaaksi pelaajaksi. Kunnioitusta tähti hankkii myös kentän ulkopuolella.

– Hän on kirjaimellisesti mukavin ihminen, jonka olen koskaan tavannut. Hän on aito ihminen. Luultavasti ihailen hänessä eniten sitä, että hän asettaa vaimonsa, tyttärensä ja pelikaverinsa kaiken muun edelle, Hirini kommentoi.

Uusi-Seelanti kohtaa tiistaina iltapäivällä välierässään Yhdysvallat. Toisessa semifinaalissa ovat vastakkain Kanada ja Australia. Finaali ja pronssiottelu pelataan samana päivänä loppuillasta Stade de Francen stadionilla.

Lue myös:

    Uusimmat