Täydellisen illallisen pienet niksit: Näin teet juhlakattauksen

Oletko järjestämässä hieman muodollisempia illanistujaisia? Tiedätkö mihin kuuluvatkaan jälkiruokahaarukka, punaviinilasi ja keittolusikka? Tässä ohje juhlakattaukseen.

1. Lautaset

Aseta ruokalautanen suoraan ruokailijan eteen. Laita leipälautanen kello 10 kohdalle suhteessa ruokalautaseen. Laita keittolautanen aluslautasen päällä ruokalautasen päälle.

2. Lasit

Laita vesilasi kello yhden kohdalle suhteessa ruokalautaseen. Punaviinilasi asetetaan vesilasin oikealle puolelle, hieman sen alapuolelle. Valkoviinilasi asetetaan punaviinilasin oikealle puolelle, hieman punaviinilasin alapuolelle.

3. Aterimet

Laita jälkiruokalusikka ruokalautasen yläpuolelle vaakasuuntaan asentoon niin, että lusikan pesä osoittaa vasemmalle. Laita jälkiruokahaarukka jälkiruokalusikan alapuolelle niin, että piikit osoittavat oikealle.

Ruokaveitsi asetetaan lautasen oikealle puolelle. Veitsen terä osoittaa lautaseen päin. Ruokahaarukka laitetaan lautasen vasemmalle puolelle, piikit osoittavat ylöspäin.

Laita alkuruokaveitsi ruokaveitsen oikealle puolelle. Keittolusikka tulee alkuruokaveitsen oikealle puolen. Alkuruokahaarukka laitetaan ruokahaarukan vasemmalle puolelle.

Aseta voiveitsi leipälautaselle niin, että veitsen terä osoittaa kello 12 suuntaan.

Viimeistele kattaus asettamalla lautasliinarenkaalla somistettu lautasliina haarukoiden vasemmalle puolelle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat