Keskustanuoret vaatii kovin sanoin Tavion välitöntä eroa: Ministeristä tuli Putinin "hyödyllinen idiootti"

Keskustanuoret kritisoi kovin sanoin ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Taviota (ps.) tämän ratkaisusta vetää Suomi pois Ukrainan jälleenrakennuksen tasa-arvoliittoumasta.

Keskustanuoret sanoo tiedotteessaan, että Tavion ratkaisussa ei ole kyseessä pelkästään "ideologian sokaisema oma maali, vaan myös suoraan Putinin intressejä tukeva ratkaisu".

Tiedotteen otsikossa sanotaa, että ministeri Taviosta tuli Venäjän presidentti Vladimir Putinin "hyödyllinen idiootti". Hyödyllinen idiootti on poliittisessa kielenkäytössä henkilö, joka hyväuskoisena edistää propagandaa, jota ei itse ymmärrä.

Keskustanuorten puheenjohtaja Jere Tapion mukaan Keskustanuoret vaatii ministeri Tavion välitöntä eroa tehtävästään.

– On jo itsessään hämmästyttävää, että pääministeri Petteri Orpo ja pääministeripuolue kokoomus sallivat pitkällisen ulkopoliittisen perintömme tahrimisen johtuen yksittäisen ministerin inhosta vähemmistöjä kohtaan. Samalla taustalla on myös laajempi valtapoliittinen ulottuvuus, jota ei voida ohittaa olankohautuksella, Tapio sanoo tiedotteessa.

Tapio syyttää ministeri Tavion operoineen kyseisessä tapauksessa Kremlin pillin mukaan.

– Viime viikkoina uutisista on voinut lukea, miten Kremlistä käsin on ohjattu rahaa ja vuorovaikutusta länsimaisen laitaoikeistolaisen liikehdinnän tueksi. Poliittisen viestin yksi merkittävä ydin on niin kutsutuissa kulttuurisodissa ja tasa-arvoliikehdinnän vastustamisessa. 

Tapion mukaan perimmäinen päämäärä Venäjän vaikuttamispyrkimyksille on kylvää läntisen yhteistyörintaman sisälle epäluuloa ja epävakautta. 

– Erityisen merkittävä onnistuminen olisi, mikäli tämä epävakaus kanavoituu Ukrainan tuen asteittaiseen heikkenemiseen. Päätös vetäytyä Ukrainan jälleenrakennuksen rintamasta huterin ideologisin perustein on askel juuri tähän suuntaan, Tapio toteaa.

Tapio kommentoi, että Ukrainalle annettavan tuen horjuttamista osaisi odottaa Unkarin pääministerin  Viktor Orbánin suunnasta. 

– Suomen ulkopolitiikan johtohahmolta se on kuitenkin täysin anteeksiantamaton virhearvio. Ministeri Tavion on nyt kannettava vastuu. Odotan, että kokoomus isänmaallisena puolueena tunnistaa tilanteen vakavuuden, ja katkaisee hiljaisuuden, joka on vallinnut muiden perussuomalaisten vähemmistövihamielisten kommenttien saralla viime aikoina.

Suomi jäi Ville Tavion päätöksellä pois Ukraina-liittoumasta – syynä maininta seksuaalivähemmistöistä 5:22
Suomi jäi Ville Tavion päätöksellä pois Ukraina-liittoumasta – syynä maininta seksuaalivähemmistöistä.

 

Lue myös:

    Uusimmat