Valvontakamerat paljastavat: Näin Valkeakosken murhaaja-raiskaaja vaani uhriaan

Valkeakoskella tapahtuneesta murhasta elinkautiseen vankeuteen tuomittu Tuomas Salminen tallentui useisiin valvontakameroihin murhayönä.

Elinkautiseen vankeuteen 15-vuotiaan valkeakoskelaistytön murhasta ja raiskauksesta tuomittu Tuomas Sakari Matias Salminen tallentui useisiin valvontakameroihin henkirikoksen tapahtumailtana 25. toukokuuta.

Yksi oikeudessa läpi käydyistä todisteista oli valvontakamerakooste, josta käy ilmi, kuinka Salminen seurasi uhriaan.

Videolla mustaan t-paitaan pukeutunut syytetty kävelee yöllä Valkeakoskella.

Mies kävelee ensin Putaansiltaa pitkin kohti hotelli Waltikkaa ja tallentuu hotellin kameroihin järven edustalla ja jatkaa sieltä Kirjaslammen uimalalle. 

Kello 1.45 aamuyöllä 15-vuotias uhri tallentuu valvontakameraan Valtakadulla kävellessään keskustan läpi kohti kanavasiltaa. Hetken päästä kameroihin ilmestyy Salminen, joka lähtee seuraamaan tyttöä.

Mies lähestyi lähestymistään

Uhri käveli kohti kotiaan ja Salminen seurasi tätä välimatkan päästä, aluksi etäämmällä uhrista, mutta loppuvaiheessa paljon lähempänä. Uhrin omaisten avustaja, asianajaja Minna Pilviö kiinnitti tähän erityistä huomiota. Hänestä se osoitti, miten Salminen oli kiirehtinyt äkisti lähemmäksi tyttöä.

Syytetyn avustaja, asianajaja Eemeli Saros taas oli sitä mieltä, että syytetyn ja uhrin etäisyys oli vaihdellut, ja se on voinut muuttua esimerkiksi kengännauhojen solmimisen myötä. Hänestä tallenteet eivät myöskään osoittaneet seuraamistarkoitusta. 

Rikosten jälkeen mies tallentui valvontakameroihin palatessaan tekopaikalta. Hän käveli kotiinsa noin kolmen kilometrin matkan. Kello oli tuolloin noin kolme aamuyöllä.

Vielä samana iltana mies googlasi omaa tekoaan. Poliisit ottivat hänet kiinni paria tuntia myöhemmin.

Tuomas Salmisen saama elinkautistuomio ei ole vielä lainvoimainen. Hän aikoo hakea siihen muutosta hovioikeudesta.

MTV Uutisten lähteiden mukaan 19-vuotiaalle raiskaajamurhaajalle tulvii uhkaus- ja vihaviestejä vankilaan. Yksi uhkaavista viesteistä tuli vankilan sisältä toiselta osastolta. Viestitulva alkoi viime viikolla oikeudenkäynnin ja tuomion julkistamisen myötä.

Katso ylhäältä videolta valvontakameran tallenteet.

Lue myös:

    Uusimmat