Vertaus Juha Kankkuseen sai Kalle Rovanperän hymyilemään – "Toivottavasti en"

Kalle Rovanperä hamuaa kaivattua Suomen MM-rallin voittoa – hymähtää Juha Kankkuseen liittyvälle viittaukselle 1:00
Kalle Rovanperä hamuaa kaivattua Suomen MM-rallin voittoa – hymähtää Juha Kankkuseen liittyvälle viittaukselle.

Kaksi viimeisintä MM-rallia Puolassa ja Latviassa voittanut Kalle Rovanperä lähtee kenties suurimpana suosikkina reilun viikon päässä odottavaan Suomen MM-ralliin. Rovanperä jahtaa yhä ensimmäistä voittoaan Jyväskylässä.

Rovanperällä on riittänyt kiirettä viime viikkoina. Hän sai pikahälytyksen kesäkuun lopun Puolan MM-ralliin Sebastien Ogierin loukattua itseään autokolarissa. Tuon jälkeen ohjelmassa ovat olleet testit ja Porsche Cupin osakilpailu Italian Imolassa, testit Latvian ja Suomen MM-ralleja ajatellen Keski-Suomessa sekä viime viikon MM-ralli Latviassa.

Ennen elokuun alun Suomen MM-rallia Rovanperä hengähtää hetken. Jyväskylään Rovanperä katsoo hyvällä mielellä.

Ihan positiivisesti. Katsotaan tämä fiilis tästä alta ensin pois, sitten viikko lomaa välissä ja sitten vasta aletaan katsoa sitä, Rovanperä sanoi Latvian rallin voittotunnelmissa.

Kaksinkertainen maailmanmestari Rovanperä ei ole vielä onnistunut voittamaan Suomen MM-rallia, vaikka menestystä on tullut monissa muissa ralleissa. Rovanperä on voittanut 13 MM-rallia yhdesässä eri maassa.

Siellä ei ole tullut ihan niin hyvää tulosta viime aikoina. Nyt on taas uusi tsäänssi yrittää. Katsotaan, miten siellä sitten menee, Rovanperä tuumi ja totesi, ettei ole vielä ehtinynt kurkkimaan Suomen MM-rallin reittiä.

En ole kurkkinut oikeastaan yhtään. Ouninpohja kuulostaa aika kivalta. Se nyt on ainoa, joka tulee ensimmäisenä mieleen, kun siitä on muutama puhunut. Ei mitään hajua, mitä siellä ajetaan. Pitää alkaa kohta katselemaan.

Toinen suomalainen rallisuuruus Juha Kankkunen joutui niin ikään jahtaamaan Jyväskylän MM-rallin voittoa pitkään ja voitti kisan vasta seitsemännellä kaudellaan MM-sarjassa vuonna 1991. Samalla kaudella Kankkunen juhli kolmatta maailmanmestaruuttaan.

Sinä et ajatellut hakea sitä voittoa ihan yhtä pitkään, MTV Urheilun toimittaja Tomi Tuominen tiedusteli Rovanperältä.

Toivottavasti en ainakaan. Se olisi ainakin parempi niin, Rovanperä vastasi hymyillen.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat