Videokooste näyttää: Näin Bidenin ikääntymisen merkit ovat syventyneet presidenttiyden aikana

Joe Bidenin ikääntymisen merkit ovat lisääntyneet selvästi presidenttiyden aikana.

Yhdysvalloissa keskustelu presidentti Joe Bideninkunnosta sai uusia kierroksia, kun sanoissaan haparoinut Biden epäonnistui vaaliväittelyssä Donald Trumpia vastaan kesäkuun lopulla.

Toiselle presidenttikaudelle pyrkivä Biden, 81, on jo nyt Yhdysvaltain iäkkäin presidentti. Biden on joutunut kuuntelemaan jupinaa korkeasta iästään sekä fyysisestä ja henkisestä kunnostaan.

Presidenttikautensa aikana julkisesti kaatuilleen Bidenin esiintymisessä on näkynyt selvästi ikääntymisen merkkejä.

Muun muassa viime vuoden kesäkuussa Biden kaatui kameroiden edessä osallistuessaan ilmavoimien valmistujaisseremoniaan Coloradossa.

Jutun alussa olevasta videokoosteesta voit katsoa, miten Bidenin esiintyminen ja liikkuminen on muuttunut nelivuotisen presidenttikauden aikana.

Myös viimeisin esiintyminen sai kritiikkiä

Epäonnistunutta vaaliväittelyään Biden selitti flunssalla ja matkustamisesta johtuneella väsymyksellä.

Suomen aikaa lauantaiyönä esitettiin Bidenin ABC Newsille antama televisiohaastattelu, joka oli hänen ensimmäisensä heikosti menneen vaaliväittelyn jälkeen.

Televisiohaastattelua odotettiin mielenkiinnolla, sillä sen avulla Bidenilla oli paikka vakuuttaa epäilijät fyysisestä ja henkisestä kunnostaan toista presidenttikautta varten.

Bidenin käheä ääni ja polveilevat vastaukset saivat kuitenkin välittömästi kritiikkiä demokraattien suunnalta, koska osa koki presidentin olevan jopa irrallaan todellisuudesta. 

Haastattelun yhteydessä hän muun muassa kiisti haastattelijan siteeraamia mielipidekyselyiden tuloksia.

Biden on viime päivinä sanonut toistuvasti aikovansa pitäytyä mukana kisassa ja uskoo olevansa pätevin ehdokas päihittämään Trumpin marraskuun presidentinvaaleissa. 

Lue myös:

    Uusimmat