Jouluun on tasan kaksi viikkoa aikaa ja tuli mieleen kerätä jouluiset reseptit yhteen. Valinta oli vaikeampaa kuin kuvittelin, koska aika moni ruoka sopii hyvin pakkasia odotellessa tai pidellessä. Otin melko tiukan linjan ja niputin ruokia, jotka sopivat suoraan joulupöytään tai vaikka tapaninpäivän juhlistamiseen. Heitin mukaan myös palasen italialaisia kauden makuja. Teen lähempänä joulunpyhiä postauksen, jossa annan vinkkejä kinkuntähteiden hyödyntämiseen. Välipäivinä vinkkaan puolestaan uudenvuoden herkutteluun. Herkullista joulunodotusta!
LISUKE / ALKURUOKA
Ruusukaali-hillosipulipaistos ja sinappinen vinegretti
Sotto – juuresrisotto ilman riisiä
ITALIALAINEN VÄLIRUOKA
Gnocchit kurpitsan, sienten ja salvian kera
Gnocchit ja saksanpähkinäkastike
Bataattignocchit ja rucolapesto
KINKUN KORVIKKEEKSI
Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennos
Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera
Portterissa marinoitu lampaanpaisti
Hirven routapaisti ja perunakohokas
Marsalassa haudutettu vasikanposki ja kermainen polenta
Possu-empanada – espanjalainen juhlapiirakka
Kapris-röstikuorrutteinen kuha ja kermainen pinaatti-purjolisuke
JÄLKIRUOKA
Punaviinipäärynät, mascarponemousse, rommirusinat
Appelsiini-unikonsiemenjäätelö
LEIPÄ
Vaalea, ohut saaristolaisleipä
JUOMA