Terveellinen arkiruoka sentinvenyttäjille: "Nopea, helppo ja hyvin edullinen"

porkkana-linssikeitto
Syksyllä maistuvat lämmittävät ja ravitsevat sopat. Shutterstock

Ravitseva soppa syntyy sesongin edullisesta raaka-aineesta. 

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin, että ruokakaupoista saa nyt edullisesti kotimaisia porkkanoita: halvimmillaan ne maksavat nyt 0,5–1 euroa kilolta. Porkkana on Suomessa perunan jälkeen suosituin kasvis ja sitä syödään vuosittain yhdeksän kiloa henkeä kohden

Jos porkkanoista haluaa kokata edullista ruokaa, kannattaa harkita helppoa ja ravitsevaa kasvissosekeittoa. 

"Nopea, helppo ja hyvin edullinen"

Marttojen kehittämispäällikkö Emmi Tuovinen vinkkasi syksyllä 2022 Viiden jälkeen -ohjelmassa, miten kasviksia saa lisättyä ruokavalioon edullisesti.

Terveellisen, ravitsevan ja hyvän ruokavalion kulmakiviä ovat Tuovisen mukaan erityisesti kasvikset. Pienelläkin budjetilla voi tehdä tällaisia arkiruokia. 

– Meidän perheen suosikkimme on kasvissosekeitto, jota teemme usein. Rikastan keittoa usein kuivatuilla linsseillä ja heitän sekaan. Se on esimerkiksi nopea, helppo ja hyvin edullinen arkiruoka, Tuovinen vinkkasi. 

Katso myös: Henri Alénilla on hämmentävä tapa pilkkoa porkkanat

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.