Älä pilaa ostamaasi basilikaa heti kotimatkalla
Basilika on kotoisin trooppiselta alueelta. Se on vakiinnuttanut asemansa Välimeren ruokakulttuurissa jo yli 2000 vuotta sitten.
Vaikka basilika kestää viileitä olosuhteita, se ei kestä nopeita lämpötilan vaihteluita. Lämpötilavaihtelun kohteeksi joutuneen basilikan tunnistaa tummista lehdistä.
Kotiin ostettu suomalaisten suosikkiyrtti kannattaakin suojata hyvin, ettei se altistu liian nopealle lämpötilan vaihtelulle.
– Jotkut valistuneimmat käyttävät jopa termokassia, sama kassi, jolla jäätelöt kuljetetaan kesähelteellä kotiin, niin viedään basilikat sillä talvella, vinkkaa Erno Laukkarinen Tätivihreän kauppapuutarhuri.
Aina kaikkea basilikaa ei tule käyttäneeksi kerralla, katso videolta, miten saat basilikan säilymään kotona parhaiten ja saat nauttia tuoreesta yrtistä pidempään.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka