Annen "banakas" jakoi mielipiteet somessa: "Joku tykkää, joku ei"

Anne Pelkosen resepti banaanimunakkaaseen herätti sosiaalisessa mediassa ihmetystä. (1)
Anne Pelkosen resepti banaanimunakkaaseen herätti sosiaalisessa mediassa ihmetystä. Anne Pelkonen. Taustakuva Shutterstock.

Somereaktio banaanimunakkaaseen eli "banakkaaseen" oli epäileväinen.

Banaania, kananmunaa, hieman suolaa. Siinä Anne Pelkosen resepti banaanimunakkaaseen, joka herätti sosiaalisessa mediassa ihmetystä.

– Tämän resepti-idean heitti useampi vuosi sitten hyvä ystäväni ja pelikaverini Minni. Hän sanoi, että semmoinen on hyvä aamupalaksi tai ennen treenejä. Testasin, ja sehän on erittäin hyvää, vaikka laittoikin somessa kielenkannat aika soikealle, Pelkonen sanoo.

"Joku tykkää, joku ei"

Banaanimunakkaaseen eli "banakkaaseen" voi laittaa munia ja banaaneja oman maun mukaan. Pelkosen versiossa oli tällä kertaa 3 kananmunaa ja 2 banaania.

– Se oli reippaanlainen annos ja riitti siksi illaksi ja aamuksi, hän sanoo.

Pelkonen jakoi kuvan annoksestaan someryhmään, jossa munan ja banaanin yhdistelmä herätti suoranaista ihmettelyä. Ryhmässä annos ristittiin "banakkaaksi".

– Sanotaan, että makuasioista ei voi kiistellä ja sehän pitää paikkansa. Joku tykkää, joku ei, Pelkonen sanoo.

– Itse en tykkää leipäjuustosta. Aikanaan olin työmaalla kaffella, osastonhoitaja laittoi kahvikuppiini leipäjuustoa ja sanoi, että nyt Annekin maistaa. En tykännyt. Sitten voi sanoa hyi, jos on maistanut kyseistä ruokaa.

Mutta miltä banaanimunakas sitten maistuu?

– Se maistuu mielestäni hyvältä, eli banaanilta ja kananmunalta. Se on todella hyvä sekoitus. En tiedä, kuka sen alunperin on keksinyt, mutta suosittelen kyllä maistamaan.

Toimittaja ja juontaja Hanna Sumari antoi jo vuonna 2015 Huomenta Suomessa vinkkinsä siihen, kuinka kananmunista ja banaaneista valmistetaan terveellisiä lettuja. Testaa tämä Sumarin ohje banaanilettuihin:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat