Elina kehitti herkullisen version perinteisestä pyttipannusta – perunoille yllättävä korvaaja
Elina Innasen versiossa pyttipannussa käytetään perinteisten perunoiden sijaan perunagnoccheja.
Ruokakirjailija Elina Innanen, monelle tuttu myös Chocochili-blogista, kokosi tuoreimmassa teoksessaan yhteen reseptejä, joiden valmistus onnistuu joko yhdessä pannussa, kattilassa, padassa tai uunipellillä.
Yhden astian vegaaniruoat: Helppoa ja herkullista Chocochilin resepteillä (Kosmos 2022) -kirja alkoi muhia Innasen mielessä, kun hänen kokkausmahdollisuutensa muuttuivat vuosi sitten isosta erillisestä keittiöstä kämppiksen kanssa jaettuun minikeittiöön ja käsin tiskaamiseen.
– Tämä on täydellinen kirja meille, joiden keittiöissä ei ole liikaa neliöitä ja joita ei ruoanlaiton jälkeen huvita käyttää koko iltaa tiskaamiseen. Yhden astian vegaaniruoat sopivat tietysti myös ihan kaikille, jotka haluavat päästä ruoanlaiton kanssa vähän helpommalla! Innanen kirjoittaa teoksensa alkupuheessa.
Yksi näistä yhden pannun ruoista on gnocchipyttipannu.
Lue myös: Oletko hoksannut? Näin kuivahtaneille ruisleiville kannattaa tehdä: "Maistuu erityisen aromikkaalta"
Gnocchipyttipannu
Perinteiseen pyttipannuun pilkotaan keitettyjä perunoita ja mitä jääkaapin perältä löytyykään.
Innasen vegaanisessa versiossa perunoiden virkaa toimittavat perunagnocchit eli italialaiset mykyt. Lisämaustetta antavat herkkusienet ja vegaaniset nakit, jotka voi korvata myös savutofulla, sekä arrabbiata-pesto.
Tiskimäärästä ei tarvitse huolehtia, sillä koko komeus valmistuu yhdellä pannulla.
Lue myös: Yllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokavinkit!
Katso myös: Natalia Salmela paljastaa parhaan vinkkinsä kasvisten käyttöön ruoanlaitossa
Somevaikuttaja ja yrittäjä Natalia Salmela vinkkaa, miten ruokaan saa helposti sisällytettyä kasviksia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"