Elina Innasen versiossa pyttipannussa käytetään perinteisten perunoiden sijaan perunagnoccheja.
Ruokakirjailija Elina Innanen, monelle tuttu myös Chocochili-blogista, kokosi tuoreimmassa teoksessaan yhteen reseptejä, joiden valmistus onnistuu joko yhdessä pannussa, kattilassa, padassa tai uunipellillä.
Yhden astian vegaaniruoat: Helppoa ja herkullista Chocochilin resepteillä (Kosmos 2022) -kirja alkoi muhia Innasen mielessä, kun hänen kokkausmahdollisuutensa muuttuivat vuosi sitten isosta erillisestä keittiöstä kämppiksen kanssa jaettuun minikeittiöön ja käsin tiskaamiseen.
– Tämä on täydellinen kirja meille, joiden keittiöissä ei ole liikaa neliöitä ja joita ei ruoanlaiton jälkeen huvita käyttää koko iltaa tiskaamiseen. Yhden astian vegaaniruoat sopivat tietysti myös ihan kaikille, jotka haluavat päästä ruoanlaiton kanssa vähän helpommalla! Innanen kirjoittaa teoksensa alkupuheessa.
Yksi näistä yhden pannun ruoista on gnocchipyttipannu.
Lue myös: Oletko hoksannut? Näin kuivahtaneille ruisleiville kannattaa tehdä: "Maistuu erityisen aromikkaalta"
Gnocchipyttipannu
Perinteiseen pyttipannuun pilkotaan keitettyjä perunoita ja mitä jääkaapin perältä löytyykään.
Innasen vegaanisessa versiossa perunoiden virkaa toimittavat perunagnocchit eli italialaiset mykyt. Lisämaustetta antavat herkkusienet ja vegaaniset nakit, jotka voi korvata myös savutofulla, sekä arrabbiata-pesto.
Tiskimäärästä ei tarvitse huolehtia, sillä koko komeus valmistuu yhdellä pannulla.
Gnocchipyttipannun reseptin löydät täältä
Gnocchipyttipannuun voi käyttää esimerkiksi vegaanisia nakkeja tai savutofua.Elina Innanen