Huomenta Suomessa vieraillut autourheilija Emma Kimiläinen kertoi myös omista ruokailutottumuksistaan.
Millainen on urheilijan aamupala? Autourheilija Emma Kimiläinen demonstroi sunnuntaina Huomenta Suomen lähetyksessä, miten koostaa itselleen ravitsevan aamiaisen.
Kimiläinen kertoo panostavansa siihen, että syö mahdollisimman paljon ”kunnon ruokaa”, jolloin myös herkkuja tekee vähemmän mieli.
– Kunnon ruokaa saa syödäkin sitten paljon, koska siinä ei ole mitään ylimääräistä, Kimiläinen totesi.
Lue myös: Ravitsemusterapeutin vinkit pikkunälän selättämiseen – ateriavirheet voivat kostautua: "Koko paketti leviää käsiin"
Kimiläisen ravitsevan aamupuuron salaisuus
Kimiläinen loihti lähetyksessä kaksi erilaista aamupalavaihtoehtoa, joista toinen on vakiintunut urheilijan itsensä välipalaksi ja toinen aamupalaksi.
– Olen syönyt saman aamupalan varmaankin neljä vuotta putkeen ja silti aina odotan, että saan syödä sen.
Yksi osa Kimiläisen aamupalaa on mikrokaurapuuro, mutta ei mikä tahansa mikrokaurapuuro. Aamiaispuuron sekaan laitetaan nimittäin noin desin verran kananmunanvalkuaista. Kimiläisen mukaan valkuainen tekee puurosta äärimmäisen ihanan, todella kuohkean ja herkullisen.
– En suostu syömään puuroa enää ilman. Se on tosi ilmavaa. Se on myös ihan sairaan hyvä proteiinilisä. Jotkut lisäävät raejuustoa, mutta itse tykkään valkuaisesta.