Anun mustikkaherkku on herkullinen aamupala, välipala tai vaikka jälkkäri.
Kotilauden lehtori Anu Heinaro suosittelee tammikuun tiukkojen dieettien sijaan ruokavalioon pikku hiljaa terveellisempiä valintoja.
– Helposti voidaan lisätä esimerkiksi proteiinia ruokavalioon. Se pitää nälkää ja auttaa painonhallinnassa, Heinaro totesi viikonloppuna Huomenta Suomessa.
Anu näytti lähetyksessä, miten valmistuu esimerkiksi helposti proteiinipitoinen salaatti.
Lue myös: Anun helpossa salaatissa on rutkasti proteiinia: "Pitää nälkää ja auttaa painonhallinnassa"
Maistuva ja helppo mustikkaherkku
Jälkiruoaksi Anu loihti sen sijaan näppärän mustikkaherkun. Ruokalaji on hänen mukaansa sen verran terveellinen, että se sopii myös vaikka välipalaksi – ja miksei aamupalapöytäänkin.
– Olen valinnut tähän kreikkalaista jogurttia. Se on aika hapanta ja sisältää enemmän proteiinia kuin vaikka tavallinen maustamaton jogurtti.
Lue myös: Mitä eroa on kreikkalaisella ja turkkilaisella jogurtilla?
Anun mustikaherkun voi koota esimerkiksi lasiin. Pohjalle laitetaan jogurttia ja hunajaa ja päälle paahdettuja kaurahiutaleita sekä mustikkaa.
Kaurahiutaleista saa ravitsemussuosituksissakin mainittua kuitua sekä täysjyvää.
– Sitten maun mukaan ihania kotimaisia pakastemustikoita. Nyt on hyvä aika alkaa syömään sitä pakastinta tyhjäksi.
Nappaa ohje: Mustikkaherkku