- Levitä fileet esim. leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Mausta kevyesti suolalla, hienonnetulla tilillä ja raasta pinnalle kevyesti pestyn sitruunan kuorta
- Nosta fileet päällekäin ja pyörittele pihvit ruisjauhoissa.
- Laita pannulle reilusti voita ja lisää sekaan rypsi- tai oliiviöljyä, jotta voi ei pala.
- Kun voi-öljyseos kevyesti kuohuu, laita pihvit pannulle ja paista 1,5 minuuttia puoli ja käännä pihvit.
- Tarjoile silakkapihvit perunamuusin kanssa. Kylkeen sopii tarvittaessa myös tartar ja vaikka mummonkurkut eli hölskykurkut.

Makuja
Parhaat silakkapihvit

Julkaistu 10.10.2024 15:28
Tee parhaita silakkapihvejä Maxin kalan tapaan!
Ainekset
- n. 160 g silakkakkafileitä ruokailijaa kohden
- suolaa
- hienonnettua tilliä
- raastettua sitruunan kuorta
Leivitykseen
- ruisjauhoja
Paistoon
- voita ja rypsi- tai oliiviöljyä