Parhaat silakkapihvit
Julkaistu
Tee parhaita silakkapihvejä Maxin kalan tapaan!
Ainekset
- n. 160 g silakkakkafileitä ruokailijaa kohden
- suolaa
- hienonnettua tilliä
- raastettua sitruunan kuorta
Leivitykseen
- ruisjauhoja
Paistoon
- voita ja rypsi- tai oliiviöljyä
Valmistusohje
- Levitä fileet esim. leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin.
- Mausta kevyesti suolalla, hienonnetulla tilillä ja raasta pinnalle kevyesti pestyn sitruunan kuorta
- Nosta fileet päällekäin ja pyörittele pihvit ruisjauhoissa.
- Laita pannulle reilusti voita ja lisää sekaan rypsi- tai oliiviöljyä, jotta voi ei pala.
- Kun voi-öljyseos kevyesti kuohuu, laita pihvit pannulle ja paista 1,5 minuuttia puoli ja käännä pihvit.
- Tarjoile silakkapihvit perunamuusin kanssa. Kylkeen sopii tarvittaessa myös tartar ja vaikka mummonkurkut eli hölskykurkut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Munakasrulla á la Hellapoliisi
-
Helppo kanaviillokki – nopea valmistaa, taatusti maistuvaa