Meksikolainen papukeitto
Julkaistu
Linnea Vihonen valmisti Viiden jälkeen -ohjelmassa opiskelijabudjettiin sopivaa ruokaa.
- Annosmäärä: 4–6 annosta
Ainekset
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 (puna)sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1/2–1 punainen chili tai ½-1 tl chilihiutaleita
- 2 tl juustokuminaa
- (1 tl kuminansiemeniä)
- 2 (á 400 g) prk tomaattimurskaa
- 2 (á 380 g) tlk esikeitettyjä papuja, esim. isoja valkoisia papuja ja kidneypapuja
- 1 (á 340 g) prk sokerimaissia
- 1/2 tl hienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä
- (1 rkl limen- tai sitruunanmehua)
Lisäksi, jos haluat
- 1 prk ranskankermaa
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 lime
- tortillalastuja
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi siemenet. Hienonna.
- Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Lisää sipulit ja chilit. Kypsennä keskilämmmöllä noin viisi minuuttia, kunnes sipulit ovat kypsiä.
- Lisää juustokumina sekä kuminansiemenet. Herättele mausteita pari minuuttia öljyssä, koko ajan sekoittaen.
- Lisää tomaattimurskat sekä tyhjän tölkin verran vettä. Lisää valutetut pavut sekä maissit. Kiehauta ja anna kuplia keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja limenmehulla.
- Viimeistele halutessasi ranskankermalla, tuoreella korianterilla, limenlohkoilla ja tortillalastuilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa