Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Meksikolainen papukeitto

Linnea Vihonen meksikolainen papukeitto
Jos haluat keitosta budjettiversion, jätä pois ylimääräiset höysteet.MTV
Julkaistu 04.10.2024 07:44

MTV LIFESTYLE

Linnea Vihonen valmisti Viiden jälkeen -ohjelmassa opiskelijabudjettiin sopivaa ruokaa.

  • Annosmäärä: 4–6 annosta

Ainekset

  • 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
  • 2 (puna)sipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1/2–1 punainen chili tai ½-1 tl chilihiutaleita
  • 2 tl juustokuminaa
  • (1 tl kuminansiemeniä)
  • 2 (á 400 g) prk tomaattimurskaa
  • 2 (á 380 g) tlk esikeitettyjä papuja, esim. isoja valkoisia papuja ja kidneypapuja
  • 1 (á 340 g) prk sokerimaissia
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • (1 rkl limen- tai sitruunanmehua)

Lisäksi, jos haluat

  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 lime
  • tortillalastuja

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi siemenet. Hienonna. 
  2. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Lisää sipulit ja chilit. Kypsennä keskilämmmöllä noin viisi minuuttia, kunnes sipulit ovat kypsiä.
  3. Lisää juustokumina sekä kuminansiemenet. Herättele mausteita pari minuuttia öljyssä, koko ajan sekoittaen.
  4. Lisää tomaattimurskat sekä tyhjän tölkin verran vettä. Lisää valutetut pavut sekä maissit. Kiehauta ja anna kuplia keskilämmöllä noin viisi minuuttia. 
  5. Mausta suolalla, mustapippurilla ja limenmehulla.
  6. Viimeistele halutessasi ranskankermalla, tuoreella korianterilla, limenlohkoilla ja tortillalastuilla.
     

Tuoreimmat aiheesta

Papukeitto