- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi siemenet. Hienonna.
- Kuumenna öljy padassa tai kattilassa. Lisää sipulit ja chilit. Kypsennä keskilämmmöllä noin viisi minuuttia, kunnes sipulit ovat kypsiä.
- Lisää juustokumina sekä kuminansiemenet. Herättele mausteita pari minuuttia öljyssä, koko ajan sekoittaen.
- Lisää tomaattimurskat sekä tyhjän tölkin verran vettä. Lisää valutetut pavut sekä maissit. Kiehauta ja anna kuplia keskilämmöllä noin viisi minuuttia.
- Mausta suolalla, mustapippurilla ja limenmehulla.
- Viimeistele halutessasi ranskankermalla, tuoreella korianterilla, limenlohkoilla ja tortillalastuilla.
Makuja
Meksikolainen papukeitto
Jos haluat keitosta budjettiversion, jätä pois ylimääräiset höysteet.MTV
Julkaistu 04.10.2024 07:44
Linnea Vihonen valmisti Viiden jälkeen -ohjelmassa opiskelijabudjettiin sopivaa ruokaa.
- Annosmäärä: 4–6 annosta
Ainekset
- 2 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
- 2 (puna)sipulia
- 5 valkosipulinkynttä
- 1/2–1 punainen chili tai ½-1 tl chilihiutaleita
- 2 tl juustokuminaa
- (1 tl kuminansiemeniä)
- 2 (á 400 g) prk tomaattimurskaa
- 2 (á 380 g) tlk esikeitettyjä papuja, esim. isoja valkoisia papuja ja kidneypapuja
- 1 (á 340 g) prk sokerimaissia
- 1/2 tl hienoa merisuolaa
- mustapippuria myllystä
- (1 rkl limen- tai sitruunanmehua)
Lisäksi, jos haluat
- 1 prk ranskankermaa
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- 1 lime
- tortillalastuja