Syksyllä julkaistun tutkimuksen mukaan keittössä puuhailulla on ruokavalioon merkittävä vaikutus.
Nyt viimeistään kannattaa tutustua keittiövälineisiinsä. Cambridgen yliopiston tutkimuksen mukaan niillä, jotka käyttävät enemmän aikaa keittiössä, on yleensä parempi ruokavalio kuin niillä, jotka kitsastelevat ruoanvalmistukseen käyttämässään ajassa.
Ne tutkimukseen osallistuneet, jotka käyttivät yli kaksi tuntia päivässä ruoanlaittoon ja jälkien siivoamiseen, nauttivat enemmän vihanneksia, salaatteja ja hedelmiä kuin ne, jotka käyttivät aterioiden valmisteluun vähemmän kuin tunnin päivässä.
Lisäksi ne, jotka eivät viihtyneet keittiössä, sortuivat pikaruokapaikkoihin 80 prosenttia todennäköisemmin ainakin kerran viikossa.
Terveelliset ateriat vaativat valmistelua
Tutkimusta johtanut Pablo Monsivais selittää tutkimustulokset sillä, että terveelliseen ruokavalioon sopivat ruoat vaativat valmistelua ennen kuin ne ovat valmiita syötäviksi. Sen sijaan kätevät ja helpot ruoat ovat usein eineksiä, joissa on paljon kilokaloreita ja jalostettuja ainesosia, lisättyä rasvaa ja sokeria sekä suolaa ja muita säilöntäaineita.
Jos sinulla ei ole montaa tuntia aikaa viettää joka päivä keittiöpuuhiin, Monsivais suosittelee, että nappaat muutaman tunnin vaikkapa viikonloppuna ja valmistat terveellisiä ruokia jääkaappiin tai pakastimeen. Näitä ruokia voit sitten syödä seuraavalla viikolla.
LUE MYÖS:
Toteuta nämä 3 asiaa sunnuntaisin – saatat laihtua seuraavalla viikolla
Kaloreilla ei olekaan väliä! Tällainen ruoka laihduttaa eniten
Hittidieetit tyrmättiin: Näitä asiantuntijat eivät suosittele
Haluatko pudottaa painoa pysyvästi? Kokeile Keventäjät-palvelua kaksi viikkoa ilmaiseksi!
Kaipaatko reseptivinkkejä kotikeittiöön? Kokeile vaikka tätä broileri-pinaatti-taatelipastaa:
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.
Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.
Lähde: Men's Health
MTV LIFESTYLE