Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Herkku, joka kruunaa syysillan – tätä yhdistelmää kannattaa kokeilla

Kanttarellileivät
Kanttarellileivät maistuvat myös vuohenjuuston kera. Shutterstock
Julkaistu 06.10.2016 17:30

MTV LIFESTYLE

Syksy on makujen juhlaa! Hyödynnä kantarellisato iltapalan herkkuleivissä mädin seurana. 

Kantarellit ja mäti ovat oivallinen yhdistelmä, ja yksi helpoimmista ja herkullisimmista tavoista on yhdistää nämä kaksi raaka-ainetta leipien päällä. Poimi resepti!

Kantarelli-mätileivät

(4 leipää)

4 vaaleaa, pehmeää leivän palasta, leikkaa reunat pois
4 ruokalusikallista mätiä
250 grammaa kanttarelleja tai muita sieniä
2 rkl voita
1/2 keltasipuli
1/2 punasipulia silputtuna
4 rkl smetanaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa

1. Pilko sienet. Kuori ja hienonna keltasipuli. Kuullota ensin sipulit pannulla miedolla lämmöllä ja lisää sen jälkeen sienet. Paista seosta voissa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä. Lisää suola. 

2. Paahda leivät pannulla tai leivänpaahtimessa. 

3. Voitele leivät ja levitä sieni-sipuliseos leiville. Lisää päälle hieman mätiä, punasipulia, smetanaa ja mustapippuria. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Tuoreimmat aiheesta

Sienet