Syksy on makujen juhlaa! Hyödynnä kantarellisato iltapalan herkkuleivissä mädin seurana.
Kantarellit ja mäti ovat oivallinen yhdistelmä, ja yksi helpoimmista ja herkullisimmista tavoista on yhdistää nämä kaksi raaka-ainetta leipien päällä. Poimi resepti!
Kantarelli-mätileivät
(4 leipää)
4 vaaleaa, pehmeää leivän palasta, leikkaa reunat pois
4 ruokalusikallista mätiä
250 grammaa kanttarelleja tai muita sieniä
2 rkl voita
1/2 keltasipuli
1/2 punasipulia silputtuna
4 rkl smetanaa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1. Pilko sienet. Kuori ja hienonna keltasipuli. Kuullota ensin sipulit pannulla miedolla lämmöllä ja lisää sen jälkeen sienet. Paista seosta voissa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä. Lisää suola.
2. Paahda leivät pannulla tai leivänpaahtimessa.
3. Voitele leivät ja levitä sieni-sipuliseos leiville. Lisää päälle hieman mätiä, punasipulia, smetanaa ja mustapippuria.
Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.