Lämpimät sienileivät

Kokeile maukkaana iltapalana.

Ainekset

  • 1 pieni hiivaleipä
  • pehmeää voita
  • pari valkosipulinkynttä
  • 1 l kanttarelleja/suppilovahveroita
  • 3 kevätsipulia varsineen
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa, pippuria, yrttejä
  • mozzarellaviipaleita tai sinihomejuustoa pinnalle

Valmistusohje

Leikkaa leipä viipaleiksi. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Puserra valkosipulinkynnet voihin. Voitele leipäviipaleet valkosipulivoilla.

Kuumenna pannulla ensin pelkät sienet, kun suurin osa nesteestä on hävinnyt, lisää tilkka öljyä ja sipulisilppu. Paista sekoitellen kunnes sipuli on pehmennyt.

Kaada pannulle kerma ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja haluamallasi yrteillä (esim. timjami ja basilika sopivat hyvin). Jaa sienisipuliseos leipäviipaleille ja lisää päälle mieleisesi juusto. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!