Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lämpimät sienileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile maukkaana iltapalana.

Ainekset

  • 1 pieni hiivaleipä
  • pehmeää voita
  • pari valkosipulinkynttä
  • 1 l kanttarelleja/suppilovahveroita
  • 3 kevätsipulia varsineen
  • 1 dl ruokakermaa
  • suolaa, pippuria, yrttejä
  • mozzarellaviipaleita tai sinihomejuustoa pinnalle

Valmistusohje

Leikkaa leipä viipaleiksi. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Puserra valkosipulinkynnet voihin. Voitele leipäviipaleet valkosipulivoilla.

Kuumenna pannulla ensin pelkät sienet, kun suurin osa nesteestä on hävinnyt, lisää tilkka öljyä ja sipulisilppu. Paista sekoitellen kunnes sipuli on pehmennyt.

Kaada pannulle kerma ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja haluamallasi yrteillä (esim. timjami ja basilika sopivat hyvin). Jaa sienisipuliseos leipäviipaleille ja lisää päälle mieleisesi juusto. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvisvoileipä