Lämpimät sienileivät
Kokeile maukkaana iltapalana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 pieni hiivaleipä
- pehmeää voita
- pari valkosipulinkynttä
- 1 l kanttarelleja/suppilovahveroita
- 3 kevätsipulia varsineen
- 1 dl ruokakermaa
- suolaa, pippuria, yrttejä
- mozzarellaviipaleita tai sinihomejuustoa pinnalle
Valmistusohje
Leikkaa leipä viipaleiksi. Lämmitä uuni 225-asteeseen. Puserra valkosipulinkynnet voihin. Voitele leipäviipaleet valkosipulivoilla.
Kuumenna pannulla ensin pelkät sienet, kun suurin osa nesteestä on hävinnyt, lisää tilkka öljyä ja sipulisilppu. Paista sekoitellen kunnes sipuli on pehmennyt.
Kaada pannulle kerma ja anna kiehua hetki. Mausta suolalla, pippurilla ja haluamallasi yrteillä (esim. timjami ja basilika sopivat hyvin). Jaa sienisipuliseos leipäviipaleille ja lisää päälle mieleisesi juusto. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"